Anlık Bildirim

Chrome artık, şifrenizin çalınıp çalınmadığını size söyleyecek

Google'ın geliştirdiği lider internet tarayıcısı Chrome'a yeni bir özellik eklendi. Tarayıcının 79 numaralı sürümüyle birlikte artık kullandığınız şifrenin çalınıp çalınmadığı kontrol edilecek.

Chrome artık, şifrenizin çalınıp çalınmadığını size söyleyecek Tam Boyutta Gör

Google'ın şifre kontol özelliği, popüler internet tarayıcısı Chrome sürümlerine de yayılmaya başladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre artık Chrome'ın masaüstü ve mobil versiyonu, şifrenizin çalınıp çalınmadığı konusunda sizi uyaracak.

Çalınan şifrelerle eşleştirecek

Chrome 79 sürümü ile birlikte artık Google, mevcut şifrelerinizi, çalınan şifre veritabanlarıyla eşleştirerecek ve herhangi bir eşleşme durumunda ise şifrenizin çalındığını belirtecek. İlk akla gelen soru ise Google'ın bu uygulamasının başka veri ihlalleri ve hack olaylarına yol açıp açmayacağı.

Chrome artık, şifrenizin çalınıp çalınmadığını size söyleyecek Tam Boyutta Gör

Google, Chrome'daki şifreleri birden fazla güvenlik katmanı kullanarak diğer veritabanlarıyla eşleştireceğini ve böylece herhangi bir sorun yaşanmayacağını iddia ediyor. Bundan önce de Google, eklentiler yoluyla kullanıcıların şifrelerinin güvenliğini kontrol etmelerini sağlamıştı. Diğer taraftan bakacak olursak, şifrelerimizin internetteki başka veritabanlarında açık bir şekilde durmasından haberdar olmanın da olumlu bir gelişme olduğunu söylemek mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim