Anlık Bildirim

Google, Chrome'da web sayfasını sesli okuma özelliğini test ediyor

Teknoloji devi Google, rakip tarayıcılarda mevcut olan web sayfasındaki metinleri sesli okuma özelliğini Chrome tarayıcısına getiriyor.                          
Chrome'da web sayfasını sesli okuma özelliği test ediliyor Tam Boyutta Gör
Google Chrome Canary (geliştiriciler için yayınlanan sürüm) artık web sayfalarını seslendirme işlevine sahip. Bu gelişme, @Leopeva64 takma adlı bir X (Twitter) kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı.

Yeni özellik şimdilik tatmin edici değil

Sesli okuma, kısa bir süre önce Chrome'a gelen okuma moduna entegre edilmiş. Artık metni dinlemek için üstte bir düğme var. Ancak şu an için son derece kötü çalıştığı belirtiliyor. Edge gibi diğer tarayıcılarda ise uzun süredir okuma ve dinleme modu bulunuyor.

Chrome'da web sayfasını sesli okuma özelliği test ediliyor Tam Boyutta Gör
Microsoft, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli seslerin yanı sıra diğer diller için destek bile sunuyor. Ayrıca oynatma hızı da özelleştirilebiliyor. Ancak Chrome tüm bunlara sahip değil. Sesin kendisi son derece robotik geliyor, mantıksal vurgular yapmıyor ve her şeyi düz metin olarak okuyor. Chrome tarayıcısına entegre edilecek olan yeni özelliğin, gelecek sürümlerde daha iyi bir hale getirilmesi kuvvetle muhtemel.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim