Anlık Bildirim

Chrome web uygulamaları Windows menüden silinebilecek

Chrome tarayıcısında hazırladığımız web uygulamaları yakın gelecekte Windows 10 işletim sisteminin kontrol veya ayarlar menüsünden kolay bir şekilde kaldırılabilecek.

Progressive Web Apps olarak da bilinen tarayıcı tabanlı web uygulamaları son dönemde giderek yaygınlaşıyor. Google bu uygulamaları bir standarda oturtmaya çalışırken aynı zamanda kullanıcı tecrübesini de geliştiriyor.

Chrome ve Windows entegrasyonu

Uyumlu bir web sitesini ziyaret ettiğinizde kendi penceresi ve menülerine sahip olan bir web uygulamasını kurabildiğiniz PWA sistemi kullanıcılara daha hızlı bir gezinti tecrübesi sunmayı amaçlıyor.

Chrome ve Windows 10 işletim sisteminin daha derin entegrasyonu ile birlikte web uygulamaları artık yerleşik Windows uygulaması gibi silinebilecek. Bunun için alıştığımız şekilde Windows 10 başlat menüsünden veya Ekle-Kaldır menüsünden kaldırmak yeterli. Aynı zamanda Chrome tarayıcısından da otomatik olarak kaldırılmış oluyor.

Chrome Canary ve geliştirici sürümlerinde yer alan bu özelliğin ne zaman yaygın kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ayrıca uygulamaları sisteme aktarabilmek için “–enable-features=EnableWebAppUninstallFromOsSettings” komutunun adres satırında çalıştırılması gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim