Anlık Bildirim

Çin, ABD'nin Covid-19 kökeni üzerine yayınladığı raporu eleştirdi

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ma Zhaoxu, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında ABD istihbaratının yayınladığı Covid-19 raporunu sert bir dille eleştirdi.

Çin, ABD'nin Covid-19 kökeni raporuna tepki gösterdi Tam Boyutta Gör

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ma Zhaoxu, geçtiğimiz günlerde yayınlanan ABD istihbarat topluluğunun hazırladığı SARS-CoV-2 raporuna tepki gösterdi. Covid-19'un kökeni hakkındaki bu rapor için Ma Zhaoxu, "tamamen siyasi ve hayal ürünü bir rapor" dedi. Bununla birlikte raporda Covid-19'un kökenini saptayabilmek için Çin'in iş birliğine ihtiyaç duyulduğundan bahsediliyor. Dahası raporda Pekin yönetimi, küresel soruşturmaya engel olmakla ve bilgi paylaşımını reddetmekle de suçlanıyor. 

Hatırlarsak salgının başından bu yana Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başta olmak üzere birçok sağlık otoritesi Çin'in Covid-19'un kökenine dair şeffaf olması adına çağrı yapıyor. Hatta Çin, Covid-19'un kökenini anlamak için yapılan bu çağrıları, Covid-19'un "donmuş gıdalar" yoluyla ülkeye girdiğine dair yorumlarla savuşturuyordu. 

Şimdi de Ma Zhaoxu, ABD'yi devam eden bir sorunu siyasallaştırdığı için eleştiriyor. Ayrıca Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı, ABD'nin küresel iş birliği ortamını zehirlemeyi bırakması çağrısı yaptı. Ma Zhaoxu açıklamasının devamında halihazırda DSÖ'den uzmanların Çin'e köken araştırması iki kez davet edildiğini söylüyor. Ancak DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghenreyesus, geçen ay yaptığı basın açıklamasında, Çin'in izinleri çıkarmada çok yavaş davrandığını söylüyordu

Kaynakça https://global.chinadaily.com.cn/a/202108/28/WS612a1481a310efa1bd66bce9.html https://www.ntv.com.tr/dunya/cinden-abdnin-covid-19-raporuna-tepki-tamamen-siyasi-ve-hayal-urunu,EqcrOxOFxUed0Y18L-iGPg Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10014 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, ABD ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim