Anlık Bildirim

Çin'de Covid-19 kapanmaları başladı: Yonga üretimini etkileyebilir

Yarı iletken sektörü üretiminin büyük çoğunluğunu oluşturan Çin, Covid-19 sebebiyle tekrar kapanmalara başladı. Samsung ve Micron gibi çip üreticilerini etkileyebilir.

Çin'de Covid-19 kapanmaları tekrar başladı: Üretimi etkileyebilir Tam Boyutta Gör

Pandemi etkisiyle yarı iletken sektöründe yaşanan tedarik sıkıntıları devam ediyor. CNN tarafından bildirilenlere göre, Samsung, Micron gibi dev üreticilerinin tesisleri bulunan Çin’in Xian şehri sıkı bir karantina altına alındı.

Kapanmaların uzun sürmesi üretimi etkileyebilir

Yaşanan kapanmalar sebebiyle NAND bellek fabrikalarında üretim operasyonlarını ayarlamakta zorlanan Samsung, "Çalışanlarımızın ve ortaklarımızın sağlık ve güvenliğini korumak amacıyla uygun tedbirler alındı, bu bizim önceliğimiz olmaya devam ediyor" sözlerini dile getirdi.

Müşterilerin etkilenmemesi için gereken tüm önlemleri alacaklarını söyleyen Samsung, şehirde bulunan iki tesisi ile ayda toplam 250.000 yonga üretiyor. Bununla birlikte şirketin küresel NAND üretiminin yüzde 42.5’ini ve toplam küresel üretimin yüzde 15.3’ünü oluşturan bu tesisler oldukça önemli bir yere sahip. 

Çin'de Covid-19 kapanmaları tekrar başladı: Üretimi etkileyebilir Tam Boyutta Gör

Pandemi baskılarından etkilenen bir diğer üretici Micron ise, DRAM montajı ve test operasyonlarının etkilendiğini bildiriyor. Müşterilere hizmet vermeye yardımcı olmak için küresel tedarik zincirini kullandıklarını söyleyen şirket, kısa vadeli gecikmeler yaşanabileceğini düşünüyor.

İyi haber şu ki, yüzde 34,5 pazar payıyla dünyanın en büyük NAND üreticisi Samsung, 2021 Ocak ayına kadar yeterli stoğa sahip olduğunu söylüyor. Bununla beraber Covid-19 kapanmalarının beklenenden daha uzun sürmesinin, her iki şirketi de etkileyebileceğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim