- Acil durum soğutma sistemi olmadan doğal olarak soğuyabiliyor
- 2200'den fazla yeni ekipmana sahip
- Yorumlar
En son teknoloji olan 4. nesil reaktörler, mevcut reaktör teknolojilerine göre daha ekonomik, güvenli ve verimli olma avantajlarına sahip. Küçük Modüler Reaktör olarak sınıflandırılan nükleer santral, yakın zamanda iki güvenlik testinden geçti. Tesiste bulunan iki adet reaktör modüllerinin her biri 200 megawatt güce sahip.
Acil durum soğutma sistemi olmadan doğal olarak soğuyabiliyor
Testler sırasında reaktörün güç üretimi kasıtlı olarak durduruldu. Acil durum çekirdek soğutma sistemlerine ihtiyaç durmadan reaktör doğal olarak soğuyabildi. Bu gelişme yeni nesil daha güvenli santrallerin geliştirilmesi için çığır açan bir gelişme olarak tanımlanıyor.
4. nesil reaktör, pasif soğutma mekanizmaları, yüksek sıcaklıklara dayanıklı yakıt, nükleer reaksiyonun kendi kendini düzenlemesi ve acil durumlara karşı dışarıdan yardım almadan dayanabilme kapasitesi gibi çeşitli güvenlik gelişmelerini getiriyor. Reaktörde soğutma için helyum kullanıldığı için reaktörün kıyı şeridine, nehirlere veya geniş su kütlelerine yakın olması gerekmiyor.
Tesis, ortak bir buhar türbinine bağlı iki HTR-PM reaktör modülünden oluşuyor. Reaktörün inşaatına 9 Aralık 2012'de başlanmıştı. 20 Ağustos 2021'de ise işletme izni alınarak şebekeye bağlandı. Şuanda 2x200 MW kapasiteyle aktif olarak üretim gerçekleştiriliyor.
2200'den fazla yeni ekipmana sahip
Reaktörde 2200'den fazla yeni ekipman bulunuyor. Araştırmacılar tesiste bulunan destekleyici yakıt elemanı üretim hattının, dünyadaki en yüksek kapasiteli üretim hattı olduğunu iddia ediyor.
HTR-PM reaktörünün temel amacı 500°C'ye kadar yüksek sıcaklıkta buhar üretip bu buharla türbinleri çevirerek elektrik üretmek. Ekip, Çin'de doğal gaz ve kömürü kullanmak yerine petrokimya endüstrisine reaktörden buhar ve elektrik sağlamanın ekonomik açıdan daha avantajlı olduğunu iddia ediyor.
Bu yenilikçi teknoloji, Çin'in 2060 yılındaki sıfır karbon hedefine ulaşması için büyük önem arz ediyor. Araştırmacılara göre, Çin'de bu teknolojiyi kullanan çok sayıda ticari proje şu anda planlama aşamasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.