Anlık Bildirim

Çin, ABD'ye yanıt olarak 143 milyar dolarlık çip paketi hazırlıyor

Çin, ABD'nin CHIPS yasasına yanıt olarak 143 milyar dolarlık devasa bir yatırım paketi hazırlıyor. Yeni teşvik planı, yurtiçinde yarı iletken üretimi ve araştırma faaliyetlerini destekleyecek. 
Çin'den ABD'ye yanıt: 143 milyar dolarlık çip paketi hazırlanıyor Tam Boyutta Gör
Yarı iletken pazarında Çin ve ABD arasında yaşanan rekabet her geçen gün artıyor. Bilindiği üzere ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz Ağustos ayında çip üretimi için yaklaşık 52 milyar dolarlık desteğin yanı sıra, vergi indirimleri içeren CHIPS yasasını hayata geçirdi. Şimdi de üç kaynaktan alıntı yapan Reuters, Çin'in yerli çip üretimini destekleyecek yeni bir yatırım paketi açıklayacağını söylüyor.

 Çin, ABD'ye yanıt olarak yeni yatırım paketi hazırlıyor

Yeni teşvik planı ile ABD, TSMC ve diğer Tayvanlı üreticilerin fabrikalar kurmasını kolaylaştırmıştı. Routers tarafından bildirilenlere göre ABD’nin bu hamlesine yanıt vermeyi planlayan Pekin, 1 trilyon yuandan fazla (yaklaşık 143 milyar dolar) yatırım paketi hazırlıyor. Bununla birlikte Çin'in planı ve paketin ilk aşaması, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde hayata geçirilebilir. 

Kaynaklar ise, yeni paketin ilk aşamasının yurtiçinde yarı iletken üretimi ve araştırma faaliyetlerini desteklemek için sübvansiyonlar ve vergi kredileri olarak sunulacağını bildirdi. Böylece yatırım büyük bir kısmı, Çin'in kendi litografi sistemleri kurmasına ve yerli yarı iletken üretimine harcanacak.

Çip üretimi ve küresel yarı iletken ticaretinin kontrolü, özellikle Çin ve Tayvan'ın ilişkisi nedeniyle son iki yılda değişken bir konu haline geldi. ABD'nin yarı iletken yapımında kullanılan ekipmanların Çin'e ihracatını engellemek için Japonya ve Hollanda da görüşmelere başladığı bildirilirken, Çin'den yanıt gecikmeyecek gibi gözüküyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim