Anlık Bildirim

Çin nihayet bellek konusunda rakiplerini yakaladı

Çin artık Güney Koreli rakipleri kadar bellek sektöründe söz sahibi olabilecek. Çinli ChangXin Memory Technologies (CXMT) ülkenin ilk LPDDR5 belleğini duyurdu.  
Çin
ABD’nin yoğun ambargosuna rağmen elinden geldiğince her türlü yolu deneyen Çin, emeklerinin karşılığını alıyor. Çinli ChangXin Memory Technologies (CXMT) ülkenin ilk LPDDR5 belleğini duyurdu.

Çinli LPDDR5

Düşük güç tüketen DDR5 bellek teknolojisi LPDDR5 daha çok mobil cihazlar ve dizüstü modellerinde tercih ediliyor. Henüz DDR5 teknolojisi masa üstünde yaygın bir kullanıma ulaşabilmiş değil ancak LPDDR5 mobil tarafta biraz daha fazla kendisine yer buldu. Ayrıca daha hızlı LPDDR5X teknolojisi de amiral gemilerinde yer alıyor.

Çin de artık LPDDR5 teknolojisini benimsemiş durumda. Huawei gibi teknolojiye erişimde sıkıntı yaşayan firmalar için bu, önemli bir adım. LPDDR5 RAM bellekler elbette Çin’de üretilecek. Son olarak Çinli dökümcülerin bir şekilde 7nm sürecine ulaşabildikleri belirtilmişti. LPDDR5 ürünleri firmanın önceki nesillerine göre yüzde 50 daha yüksek hızlar ve yüzde 30 enerji verimliliği sunuyor.

ChangXin Memory Technologies (CXMT) 2016 yılında faaliyetlerine başladı ve Innotron adıyla biliniyordu. Rambus ile bazı teknoloji ortaklıkları mevcut. Firma belleklerin dökümünü de kendisi yapıyor. 2020 yılında patent ihlali iddiasıyla Micron ile davalık olmuştu. Aylık 40 bin plaka üretebilen firma henüz ABD kara listeleri içerisinde yer almıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim