Anlık Bildirim

Çin, kablosuz şarj cihazlarının gücünü yaklaşık 50 watt ile sınırlandırdı

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, ülkede üretilen kablosuz şarj cihazlarıyla ilgili düzenlemeleri onayladı. Bu tür cihazların gücü 50 watt'ı aşamayacak.

Çin, kablosuz şarj cihazlarının gücünü yaklaşık 50 watt ile sınırlandırdı Tam Boyutta Gör

Gelen son bilgilere göre, Çinli teknoloji üreticileri, 50 watt'tan fazla kapasiteye sahip kablosuz şarj cihazları satamayacaklar.

Tehdit olarak görülüyor

Mayıs ayının sonunda Xiaomi, 4000 mAh pili sadece 15 dakikada şarj eden 120 W kablosuz şarjı sundu, ancak görünüşe göre cihazın piyasaya sürülmesi iptal edilebilir. Kaynak, kısıtlamalarla ilgili bilgilerin bu yılın başlarında, "Kablosuz Şarj Ekipmanları için Geçici Yönetim Kuralları" başlığı altında Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın resmi web sitesinde yayınlandığını iddia ediyor.

Çin, kablosuz şarj cihazlarının gücünü yaklaşık 50 watt ile sınırlandırdı Tam Boyutta Gör

Bu nedenle hükümet, radyo frekansı spektrum kaynaklarının kullanımını düzene koymayı ve devlet hizmetlerine zararlı müdahaleyi önlemeyi planlıyor. Bu da, çok fazla kablosuz şarj gücünün yerel havacılık, denizcilik ve diğer alanların güvenliği için gerçek bir tehdit oluşturabileceğini gösteriyor. Öte yandan başta Xiaomi olmak üzere diğer Çinli üreticilerin ise 50 watt'ı aşan kablosuz şarj cihazlarını başka ülkelerde satışa sunabilecekleri konuşuluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim