Anlık Bildirim

İsrail'de Pfizer/BioNTech aşılamaları sonucunda 31 kişide koronavirüs tespit edildi

Nüfusunun 3'te 1'inden fazlasını aşılayan İsrail’de ilaç şirketi Pfizer ve Alman biyokimya şirketi BioNTech’in ortak geliştirdiği aşıyı olan 163 bin kişiden yalnızca 31’inde koronavirüs tespit edildi.

İsrail'de Pfizer/BioNTech aşılamaları sonucunda 31 kişide koronavirüs tespit edildi Tam Boyutta Gör

Nüfusunun üçte birinden fazlasını aşılayan İsrail’de Amerikalı ilaç şirketi Pfizer ve Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in ortak geliştirdiği aşıyı olan 163.000 kişiden yalnızca 31’inde koronavirüs tespit edildi. The Guardian gazetesinin açıklamlarına göre Maccabi adında yerel bir İsrailli sağlık kuruluşu bu verilerin, aşılanmamış insanlardan oluşan bir kontrol grubundaki yaklaşık 6 bin 450 vakayla karşılaştırılmasıyla elde edildiğini açıkladı.

%92 oranında etkili

İsrail'de Pfizer/BioNTech aşılamaları sonucunda 31 kişide koronavirüs tespit edildi Tam Boyutta Gör

Aşı olduktan sonra koronavirüse yakalanan insanlardan hiçbirinin hospitalize edilmediği ( hastaneye yatırılmadığı ) belirtilmekle birlikte yetkililer aşının etkinliğinin, Pfizer’in ortaya sunduğu yüzde 95’e yakın bir oran olarak yüzde 92 olarak tespit ettiklerini açıkladı.

İsrail'de bu hafta aşı ’35 yaşın üzerindeki herkes için uygulanmaya açık’ hale getirildi. 16-18 yaş arası öğrenciler de, sınava girebilmesi için aşılamaya dahil edildi. Maccabi yetkilisi Dr. Anat Ekka Zohar, yeni verilerin ‘çok, çok iyi bir haber olduğunu’ söyledi. Zohar, “Dünyada bu kadar çok sayıda aşılanması bitmiş hastayı inceleyen ilk çalışma bu” açıklamalarını kullandı.

Kaynakça https://www.timesofisrael.com/vaccine-found-92-effective-in-israel-in-first-controlled-result-outside-trials/ https://www.bundlehaber.com/detay/342a7fe9-a596-40ed-8e30-5f1eb27f1ed9?l=1 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13520 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, bilimsel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim