Anlık Bildirim

Çin, Mars görevleri için helikopter geliştiriyor

Çin Ulusal Uzay Bilimi Merkezi (CNNSC) tarafından yapılan açıklamalara göre ülke, gelecekteki Mars görevlerinde kullanılması için prototip bir minyatür helikopter geliştiriyor.

Çin, geçtiğimiz mayıs ayında Mars’a Zhurong aracını başarılı bir şekilde indirerek Kızıl Gezegen’e ABD’den sonra araç gönderen ikinci ülke olmuştu. Geçtiğimiz günlerde de Zhurong’un Mars yüzeyinde 100 gün geçirdiğini belirtmiş ve gezegenin yüzeyinden yeni fotoğraflar yayınlamıştı.

Çin, Mars görevleri için helikopter geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Şimdi de Çin, Mars yarışında önemli olabilecek yeni bir adım atıyor. Açıklamalara göre Çin Ulusal Uzay Bilimi Merkezi (CNNSC) gelecekteki Mars görevlerinde kullanılması için bir mars helikopteri geliştiriyor.

Ingenuity’e benziyor

Prototip, çekilen bir fotoğrafa göre NASA’nın Perseverance görevinde kullandığı Ingenuity Mars helikopterine benzerliğiyle dikkat çekiyor. Bundan da Çin helikopterinin Ingenuity’den büyük ölçüde ilham aldığı sonucu çıkarılıyor.

Çin, Mars görevleri için helikopter geliştiriyor Tam Boyutta Gör

CNNSC, helikopterin gelecekteki Mars keşif görevlerinde kullanılacağını belirtti ancak araçla ilgili herhangi bir detay paylaşmadı.

NASA’nın Ingenuity helikopteri ise Kızıl Gezegen’deki ilk uçuşunu nisan ayında gerçekleştirdi ve şu ana kadar oldukça başarılı bir performans gösterdi. Ingenuity, nisan ayından bu yana toplamda 12 kez uçtu ve 2 kilometreden fazla yol katetti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim