Anlık Bildirim

Çin, online oyunlara onay vermeyi durdurduğunu açıkladı

Çin, geçtiğimiz günlerde ülkedeki çocukların çevrimiçi oyun oynamasına kısıtlamalar getirmişti. Şimdi de düzenleyici kuruluşlar, yeni bir kararla yeni online oyunlara onay vermeyi durdurdu.

Çin geçtiğimiz haftalarda çocukların oyun oynama sürelerine kısıtlama getirmiş ve haftada 3 saatten fazla oyun oynanması yasaklamıştı.

South China Morning Post’un haberine göre Çin, şimdi de online oyunlara karşı yeni kısıtlamalar getirdi. Habere göre online oyunlara onay verilme işlemleri askıya alındı. Bunun sebebi olarak da yine oyun bağımlılığını önlemek gösterildi.

Çinli bir çocuk oyun oynuyor Tam Boyutta Gör

Karar, Çinli yetkililer ve endüstri devleri Tencent Holdings Ltd. ve NetEase Inc. arasında yapılan bir toplantı sonucunda verildi. Onay süreçlerinin ne zamana kadar durdurulacağı ise açıklamalarda belirtilmedi.  Toplantıda sektörün denetimi hakkında yapılacak düzenlemeler de konuşulurken Çinli düzenleyiciler oyun şirketlerine kâra odaklanmama çağrısında bulundu.

Tencent de yaptığı açıklamada yetkililerin kararlarına saygı duyduklarını, çocukların fiziki ve zihinsel sağlığını ciddiye aldıklarını ve oyun bağımlılığı konusunda gerekenlerin yapılacağını vurguladı.

Kaynakça https://www.channelnewsasia.com/business/china-suspends-approval-new-online-games-scmp-2166381 https://www.bloomberght.com/cin-yeni-cevrimici-oyunlarin-onaylarini-donduracak-2287245 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim