Anlık Bildirim

Çinli bilim insanları süpersonik bir Mars aracı üzerinde çalışıyor

Çin’de bulunan bilim insanları, gelecekteki Mars’ta bulunan koloniler arasındaki seyahatlerde kullanılmak üzere süpersonik bir Mars drone’u üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

The South China Morning Post gazetesine göre Çinli bilim adamları gelecekte Mars’taki koloniler arası yapılacak olan seyahatlerde kullanılması için süpersonik bir hava aracı üzerinde çalışıyorlar.

Çin, süpersonik bir Mars aracı geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Habere göre araştırma ekibi, 500 kg ağırlığında, 5.000 metre yüksekliğe çıkabilen ve ses hızından beş kat daha hızlı seyahat edebilen bir drone’un konseptini geliştirdi.  Ancak bu aracın geliştirilmesi hala ilk aşamalarında olduğu için tamamlanmasının birkaç on yılı bulabileceği düşünülüyor.

Beihang Üniversitesi’ndeki araştırmacılar bununla ilgili, “Teknik sebeplerden dolayı Mars’taki ilk süpersonik uçuş, ancak otuz yıldan fazla bir süre sonra olabilir” ifadelerini kullandı.

Araçla ilgili bir başka belirsizlik ise aracın Dünya’da mı Mars’ta mı ses hızından yüksek hızda seyahat edebildiği. NASA’ya göre Kızıl Gezegen’de ses hızı yaklaşık 540 mph (241 m/s), Dünya’da ise 760 mph (340 m/s).

Çin, süpersonik bir Mars aracı geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Koloniler arası seyahatte kullanılacak

Hipersonik drone’un amaçlarından biri, gelecekteki potansiyel Mars kolonilerini birbirlerine bağlamaya yardımcı olmak olarak gösteriliyor. Mars’ın yüzeyinde kurulması beklenen topluluklar arası seyahat için bu aracın çok faydalı olacağı düşünülüyor.

Araştırmacılar bununla ilgili şunları söyledi: “İnsanlar gezegenin farklı yerlerinde kolonileşmeye başladıklarında uzun mesafeli ulaşım için bu tarz araçlar gerekli olacak.”

The South China Morning Post’a göre araç, insan ve mal taşıyacağı için büyük bir araç olacak. Habere göre drone, NASA’nın Ingenuity’sinden daha farklı bir tasarıma sahip olacak. Aracın daha şık ve aerodinamik bir tasarıma sahip olarak bir seyir füzesine benzeyeceği de haberde belirtildi.

Çin, süpersonik bir Mars aracı geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Gazete, Çin’in iddialı süpersonik aracını 2045 yılına kadar fırlatmaya hazır hale getirmeyi umduğunu ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim