Anlık Bildirim

Clubhouse saldırısı 1.3 milyon kaydı ortalığa saçtı

Clubhouse kullanıcısıysanız dikkat! Kullanıcı ismi, Twitter hesabı, Instagram hesabı gibi önemli verileri internete sızdırılan 1.3 milyon kişi arasında olabilirsiniz.

Clubhouse saldırısı 1.3 milyon kaydı ortalığa saçtı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz Şubat ayında Clubhouse platformunda bir siber saldırı yaşandığı anlaşılmış ve bazı kayıtlar internete sızdırılmıştı. Giderek popüler olan platform bir anda saldırganların gözdesi durumuna geldi.

1.3 milyon kişi etkilendi

Yaşanan olayın Şubat ayı ile ilgili olup olmadığı bilinmiyor zira platformdan bir açıklama gelmedi. SQL veri tabanının elde edildiği olayda toplamda 1.3 milyon kişiye ait kayıtların çalındığı ve hack forumlarında ücretsiz dağıtıldığı tespit edilmiş.

Kayıtlar isim, fotoğraf, Twitter hesabı, Instagram hesabı, takipçi sayısı, takip edilen kişi sayısı, hesabın açıldığı tarih ve davet eden kullanıcı şeklinde oldukça kapsamlı veriler içeriyor. Yani bir kişinin tüm hareketliliği bu sızıntılarda görülebiliyor.

Veri tabanının sızdırılması ile birlikte Clubhouse kullanıcılarına yönelik oltalama hareketleri ve Clubhouse şifrelerini elde etmeye yönelik saldırılar yaşanacaktır. Kullanıcıların bu tarz saldırılara karşı dikkatli olması isteniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim