Anlık Bildirim

ABD’de üç kar leoparı COVID-19 sebebiyle hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Nebraska eyaletinde bulunan bir hayvanat bahçesinin yetkilileri Cuma günü yaptıkları açıklamada, 3 kar leoparının COVID-19 sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bir buçuk yıldan fazladır hayatımızı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Nebraska eyaletindeki Lincoln şehrinde bulunan bir hayvanat bahçesini de vurarak hayvanların da canını aldı.

COVID-19: ABD’de üç kar leoparı hayatını kaybetti

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, hayvanat bahçesinde bulunan 3 kar leoparı COVID-19’dan kaynaklanan oluşan komplikasyonlar sebebiyle hayatını kaybetti. Virüse yakalanan iki Sumatra kaplanı ise iyileşmeyi başardı.

Hayvanat bahçesinde bulunan bir yetkili açıklamalarında, “Toplum ve hayvanat bahçesi ailesi olarak çok sevdiğimiz leoparlarımız; Ranney, Everest ve Makaly hayatını kaybetti. Bu kayıplar gerçekten yürek parçalayıcı, hepimiz çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Hayvanat bahçesi ilk olarak 13 Ekim tarihinde kaplanların ve kar leoparlarının COVID-19 testlerinin pozitif çıktığını bildirmişti. Bu testler, hayvanlarda görülen semptomplar sebebiyle dışkı ve burundan alınan örnekler ile yapıldı. Hayvanlara tedavi için steroidler ve antibiyotikler uygulandı ancak kar leoparları hastalığa yenik düştü. Açıklamalara göre hayvanat bahçesindeki diğer hayvanların hiçbirinde enfeksiyon belirtisi görülmedi.

Leoparların aşılı olup olmadığı bilinmiyor Tam Boyutta Gör

Hayvandan insana bulaşma ihtimali düşük

Enfeksiyonun kaynağı ise tespit edilemedi. Yapılan açıklamalarda, ‘Hayvanlar ve insanlar arasındaki mesafeyi düşündüğümüzde insanlar herhangi bir risk altında değildir, hiç de olmamıştır. Hastalığın hayvanlara ve insanlara bulaşmasını engelleyen her türlü önlemi amaya devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne (CDC) göre hayvanlardan insanlara COVID-19 bulaşma ihtimali çok düşük; ancak belirli durumlarda bunun yaşanma ihtimali mevcut.

Hayvanların COVID-19’dan korunmasını sağlayan bir aşının da bulunduğunu söylemek gerek. Zoetis tarafından geliştirilen aşı, 27 eyaletteki birçok hayvanat bahçesine dağıtılmıştı. Lincoln’de bulunan leoparların aşılı olup olmadığı ise yetkililer tarafından belirtilmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim