Anlık Bildirim

Daimler devri sona erdi: Mercedes-Benz Group dönemi başladı

Alman otomobil üreticisi Daimler AG'nin ismi 1 Şubat 2022 itibarıyla Mercedes-Benz Group AG olarak değiştirildi. Şirket kamyon/otobüs ve otomobil üretimi için iki ayrı firma kurdu.

Daimler AG'nin ismi Mercedes-Benz Group AG olarak değişti Tam Boyutta Gör

Alman otomobil şirketi Daimler AG'nin ismi Mercedes-Benz Group AG olarak değiştirildi. Hissedarlar için tek değişiklik, borsa sembolünün DAI'den MBG'ye dönüşmesi olacak. Şirketin hisseleri Alman DAX borsa endeksinde listelenmeye devam edecek.

Yapılan basın açıklamasında "Mercedes-Benz Group AG olarak yapılan isim değişikliği, yenilenen stratejimizi vurguluyor. Elektrikli araçlar ve otomotiv yazılımlarında liderliği üstlenerek kurucularımızın mirasını sürdürmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Daimler AG'nin ismi Mercedes-Benz Group AG olarak değişti Tam Boyutta Gör

Elektrikli araç üretimi genişletilecek

Daimler AG yönetim kurulu başkanı Ola Kallenius,daha önce bu planlarından bahsetmişti. İsim değişikliği, Daimler kamyon ve otobüs bölümünün Daimler Truck AG adlı ayrı bir şirkete dönüştürüldüğü kapsamlı yeniden yapılanmanın bir parçası olarak gerçekleşti. Mercedes-Benz Group AG, binek otomobil ve hafif ticari araç üretimine odaklanacak. Ayrıca elektrikli araç üretiminin genişletilmesi hedefleniyor.

Daimler AG'nin ismi Mercedes-Benz Group AG olarak değişti Tam Boyutta Gör

Son 12 ayda Daimler AG'nin değeri %40 artarak 74 milyar euro'ya (82.4 milyar dolar) ulaştı. 2021'in üçüncü çeyreğinde küresel çip sıkıntısı nedeniyle otomobil satışları düştü. Yıl sonunda ise Daimler AG, 2015'ten bu yana ilk kez lüks otomobil satışlarındaki liderliğini rakibi BMW AG'ye kaptırdı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim