Anlık Bildirim

Uygulamasını izinsiz kullanan firmasına 1 milyar dolarlık dava açtı

Delta havayollarında görevli kaptan pilot büyük çabalarla geliştirdiği iletişim uygulamasının firması tarafından izinsiz bir şekilde kullanıldığı gerekçesiyle tazminat davası açtı.

Delta havayolları uygulaması Tam Boyutta Gör

Telif haklarının ihlali bugün hayatın her alanında karşımıza çıkan büyük bir sorun. Bir şarkı, bir şiir, bir tasarım, bir kitap, bir video veya bir uygulama izinsiz bir şekilde başkaları tarafından kullanılıyor ve sonrasında yıllarca süren ihlal davaları yaşanıyor. 

Delta havayollarında skandal

Telif hakkı ihlali konusunda en ilginç olaylardan bir tanesi ABD’de yaşanıyor. Delta havayollarında görevli bir pilot, kendi geliştirdiği uygulamasının hava yolu firması tarafından izinsiz kullanıldığını iddia ederek dava açtı.

Kaptan Craig Alexander, kendi cebinden 100 bin dolar harcayarak aksayan uçuşlarda ekibin birbiri ile kolay bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan QrewLive adında bir uygulama geliştirmiş. Geçmiş dönemde aksayan uçuşlardaki iletişimsizliğin firmaya 150 milyon dolar civarında bir maliyetinin olması Alexander’ı böyle bir çözüm üretmeye itmiş. 

2016 yılında uygulamasını Delta hava yolları patronuna bizzat sunmuş ancak ihtiyaçlara tam olarak cevap veremediği karşılığını almış. Ne var ki 2018 yılında benzer mekaniklere sahip kendi uygulamasını kullanıma sunmuş. 

Delta havayolları

Haliyle pilot da soluğu mahkemede almış. Kendi uygulamasının birebir kopyalandığını ifade eden pilot bu sayede Delta firmasının 1 milyar dolardan fazla zarardan kurtulduğunu belirtiyor. Bu bakımdan 1 milyar dolarlık tazminat talebinde bulunmuş.

Delta ise suçlamadaki iddiaları titizlikle incelediklerini ve kendi uygulamalarını geliştirme sürecini gerçekçi bir şekilde tanımlamadığını dile getirmiş. Dava süreci önümüzdeki haftalarda başlayacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim