Anlık Bildirim

Depremden etkilenen TSMC üretime yeniden başladı: Büyük zarar yok

Çarşamba günü Tayvan'da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremden sonra TSMC üretimini durdurmuştu. Şirket yaptığı incelemeler sonucunda önemli ekipmanlarının zarar görmediğini açıkladı.
Depremden etkilenen TSMC üretime yeniden başladı: Büyük zarar yok Tam Boyutta Gör
Çarşamba günü Tayvan'da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremden sonra TSMC üretimini durdurmuştu. Şirket fabrikalarında yaptığı incelemeler sonucunda önemli ekipmanlarının zarar görmeden depremi atlattığını açıkladı.

TSMC üretime yeniden başladı

TSMC açıklamasında, "Tüm ekstrem ultraviyole litografi araçlarımız dahil olmak üzere kritik araçlarımızda herhangi bir hasar yoktur" dedi. Yarı iletken muhabiri olan Wen-Yee Lee, TSMC'nin plaka fabrikalarında yeniden faliyete girme oranının %70, yeni fabrikalarda ise %80 düzeyinde olduğunu aktardı. Muhabir, bazı ekipmanların zarar gördüğünü ancak en gelişmiş ve karmaşık makinelerde hasarın olmadığını söyledi.

Görünüşe göre, TSMC kısa sürede toparlanacak, ancak tam toparlanma biraz zaman alabilir. Dünyanın en önemli çip üreticilerinden olan TSMC, birçok teknoloji devine üretim yaptığı için, üretimin devamlılığı teknoloji dünyası için büyük önem taşıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim