Anlık Bildirim

Didi Amerika'da 68 milyar dolarlık çıkış yaptı

Çinli şirketler ABD borsalarında para kazanmaya devam ediyor. Çin'in dev araç çağırma şirketi olan Uber alternatifi Didi New York borsasında hisse satışına başladı.

Çinli araç çağırma şirketi Didi Global, New York Menkul Kıymetler Borsası'ndaki ilk gününü 68.49 milyar $ değerleme ile tamamladı. Didi Amerika'da pazarı Uber'e bırakmak istemiyor ve Uber'a güçlü bir rakip olacağının ilk mesajını verdi.

 

Bu durum Didi'ye Alibaba' nın 2014' te borsa'ya açılmasından sonra ikinci en büyük Çinli şirket ünvanını kazandırdı. Çin'li şirket Didi' nin ilk halka arzında ABD merkezli Uber'a verdiği cevap 4.4 milyar dolar değerinde oldu. Son dönemlerde Çinli şirketlerin ABD borsalarında boy göstermesi oldukça yaygın bir durum olmaya başladı.

Didi Global Amerikan Uber'a ilk cevabını verdi. Tam Boyutta Gör

Finansal piyasalar için veri sağlayıcısı olan Refinitiv'e göre, 2021'in ilk altı ayında 29 Çinli şirket ABD borsalarındaki halka arzlarda toplam 7,6 milyar dolar topladı. Bu durum Washington ve Pekin arasındaki yıllardır süren gerginliğe rağmen gerçekleşmeye devam ediyor.

Reuters'in Mart ayındaki raporuna göre, Didi başlangıçta 100 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmayı amaçlıyordu ancak potansiyel yatırımcıların şirketin genişleme planlarının hızı ve mevcut karlılık ile ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından Didi bu beklentisini küçülttü.

Didi, araç çağırma platformlarının çoğu gibi, bu yılın ilk üç ayında 30 milyon dolar kar bildirene kadar zarar ediyordu.

2020'de, işletme pandemi tarafından vurulduğundan yıllık 1,6 milyar dolar zarar bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim