Anlık Bildirim

Disney'in yeni Planet of the Apes serisi devam niteliğinde olacak

Disney'in seriyi reboot edeceği söyleniyordu ancak yönetmen Wes Ball bu söylentileri yalanladı. Yeni film, Ceasar'ın mirasını devam ettirecek.

Disney'in yeni Planet of the Apes serisi devam niteliğinde olacak Tam Boyutta Gör

Disney'in bir üzerinde çalıştığı yeni Planet of the Apes serisiyle ilgili bazı ilginç detaylar geldi. Yönetmen Wes Ball (The Maze Runner), Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, yeni filmin devam niteliğinde olacağını söyleyerek sinemaseverleri şaşırttı. 

Disney'in aslında seriyi reboot etmesi ve önceki üçlemeden tamamıyla bağımsız yeni bir seri çekmesi bekleniyordu. Hatta geçtiğimiz günlerde bazı yabancı kaynaklarda bu yönde haberler de çıkmıştı. Wes Ball'ın Twitter açıklamaları da bu söylentilere bir yanıt şeklinde olmuş. Ünlü yönetmenin açıklamaları şöyle:

"Merak etmeyin, sürprizleri bozmayacağım. Ancak şunu söyleyebilirim: Caesar'ın mirası devam edecek..."

Planet of the Apes film serisi, ünlü Fransız yazar Pierre Boulle'nin aynı adlı romanını temel alıyor. Serinin ilk filmi bundan yaklaşık 50 yıl önce 1968'de yayınlanmış ve zamanında büyük beğeni toplamıştı. Bunun ardından 70'li yıllarda bazı devam filmleri ve TV dizileri de çekildi. Ayrıca Tim Burton'ın 2001'de yayınladığı Marh Wahlberg ve Helena Bonham Carter'lı bir reboot denemesi de var ancak o film özellikle de eleştirel anlamda pek başarılı olamamıştı.

Planet of the Apes serisine günümüzdeki popülerliğini kazandıran faktör ise 2010'lu yıllarda yayınlanan yeni üçleme oldu. Ünlü maymunumuz Ceasar'ın (Andy Serkis) başrollerinde yer aldığı üçleme, gişede toplam 1,6 milyar dolarlık müthiş bir hasılat elde etti ve hem eleştirmenlerin hem de genel izleyicinin büyük beğenisini kazanmayı başardı. Üçlemenin başarılı yönetmeni Matt Reeves şu anda yeni Batman filmini hazırlıyor.

Planet of the Apes serisi normalde 20th Century Fox'a ait. Ancak Disney bildiğiniz gibi Fox'u geçtiğimiz yıl tam 71,3 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı. Disney çatışı altına geçen Planet of the Apes serisinde bizleri ne tür değişiklikler bekliyor şu anda büyük bir merak konusu. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim