Anlık Bildirim

Disney, Sony’i satın almayı düşünüyor

Marvel Sinematik Evreni ile gişede harikalar yaratan Disney, tüm Marvel karakterlerinin sinema haklarını elinde tutmak için adımlar atmaya devam ediyor. Yeni rapora göre Disney, Sony’i satın alabilir

Disney ve Sony birleşebilir Tam Boyutta Gör

2000’lerin başında karakterlerinin film ve dizi haklarının bir çoğunu kaybetmiş olan Marvel, Disney tarafından satın alındıktan sonra Disney ile beraber karakterlerin haklarını tekrar toplamaya başladı. Çok uzun süre X-Men ve Fantastik Dörtlü karakterlerini Marvel Sinematik Evrenin’de kullanamayan Marvel, 2019’da Fox’u satın aldıktan sonra birçok önemli karakterlerin haklarını geri almıştı. Marvel, yakın zamanda da Netflix’in sahip olduğu Marvel karakterlerinin sinema hakkını geri aldı ancak Marvel’ın planları burda durmuyor.

Uzun süre sevilen karakter Spider-Man’in hakları için savaşan Marvel, 2015’te Sony ile anlaşmaya varmış ve Spider-Man’i Sony ile beraber kullanmayı kabul etmişti. O zamandan bu yana Sony ile Disney/Marvel’ın görüşmeleri bitmedi, hatta 2019 yılında iki şirket arasında ciddi problemler çıktı. Uzun görüşmeler sonucu firmalar, bir Spider-Man filmi daha çekmek için anlaştı. 2021’nin sonunda çıkış yapacak olan Spider-Man: No Way Home, Tom Holland’ın anlaşmasındaki son film ancak Disney, Spider-Man ve Spider-Man evrenindeki karakterleri satın almak için ciddi hazırlık içerisinde.

Disney ve Sony birleşebilir

Disney, Sony’i tamamen satın alabilir

Giantfreakingrobot’tan gelen raporlara göre Disney, sırf Spider-Man’in haklarını satın almak için Sony’i satın almayı düşünüyor. Sony’nin Spider-Man haklarından vazgeçmediği artık anlaşılmışken Disney, sorunu kökünden çözmeyi düşünmüş. Gelen rapora göre Disney, Sony’nin film bölümünü veya komple Sony’i satın almayı düşünüyor. Eğer Sony, tamamıyla Disney tarafından satın alınırsa Disney, Playstation, Xperia gibi markaların da sahip olacak ve Marvel Sinematik Evrenin’de geçen oyunlar görmemiz daha mümkün hale gelecek. Olası bir Sony ve Disney birleşmesi, son yılların en büyük birleşmesi olacaktır ve tüm sinema ve teknoloji sektörünü de etkileyecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19928 kez okundu.
73 kişi, toplam 79 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, Disney ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim