Anlık Bildirim

DJI, 6 milyar dolarlık ceza iddialarını yalanladı

Havacılık sektörü firması Textron ile davalık olan DJI geçtiğimiz aylarda uzlaşma masasına oturmayı kabul etmişti ancak sosyal medyada 6 milyar dolar rakamları konuşuluyor.
DJI Tam Boyutta Gör
Ticari Drone sektörünün en önemli ismi konumundaki Çinli DJI, ambargo baskılarının yanında patent ihlali davalarıyla da uğraşıyor. Son dönemde 6 milyar dolarlık tazminat cezası iddialarına firmadan yalanlama geldi.

DJI ne kadar tazminat ödedi?

DJI ile Textron arasında 2021 yılından bu yana devam eden bir patent ihlali davası var. Havacılık teknolojileri geliştiren Textron, 2011 yılında patentini aldığı ve askeri helikopterlerde kullanılan havada kalma ile ilgili bazı teknolojilerin DJI tarafından izinsiz olarak kullanıldığını iddia ederek dava açmıştı.

DJI ise havada kalma teknolojisini 2009 yılından bu yana kullandığını iddia etse de mahkeme Nisan ayında DJI’yı haksız buldu ve 279 milyon dolarlık bir uzlaşma kararı alındı. Henüz mahkeme karar vermedi ancak sosyal medyada cezanın 6 milyar dolara çıkarıldığına dair paylaşımlar yapılmaya başlandı.

DJI yaptığı açıklamada böyle bir cezanın söz konusu olmadığını ve askeri amaçlar için alınmış bir patent ile sivil havacılık için geliştirilmiş bir teknolojinin karşılaştırılmasının yanlış olduğunu belirtti. Firma kararı temyiz etmek dahil farklı hukuki yöntemleri araştırdığını vurguladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim