Anlık Bildirim

Yonga üretimine Tayvan damgası

Yonga dökümcüleri pazarında Tayvanlı 4 firma yüzde 60 üzerinde toplam pay ile ezici bir üstünlüğe sahip. Yakın zamanda kolay kolay da rakibi olacak gibi görünmüyor.

TSMC ne kadar kazanıyor?

Küresel çip krizi gösterdi ki üretime zamanında yapılan yatırımlar karşılığını fazlasıyla veriyor. Tayvan bugün yonga üretimi dendiğinde artık lider ülke ve rakipleri arasında belki yıllar var. Raporlar da bunu doğruluyor.

Tayvan yonga üretiminde lider

Yılın ikinci çeyreği itibariyle yonga döküm pazarında TSMC açık ara liderliğini sürdürüyor. 13.3 milyar dolar gelir üreten firma artış yaşamasına rağmen pazar payı yüzde 52.9 oranına geriledi. 

Samsung özellikle güç yönetim, ekran kontrol, WiFi yongalarının üretimi ile 4.3 milyar dolar gelire ulaştı ve bir miktar artış yaşadı. Tayvanlı UMC firması 1.8 milyar dolar gelir elde ederken GlobalFoundries de 1.5 milyar dolar gelire ulaştı. 

Çinli SMIC ambargoya rağmen gelirlerini 1.34 milyar dolara taşımayı başarırken diğer bir Çinli Huahong Group ise 658 milyon dolara ulaştı. Sonrasında Tayvanlı PSMC ve VIS üreticileri geliyor. 

Listeye bakıldığında Tayvanlı 4 firmayı görebiliyoruz ve ülkenin payı yüzde 64 seviyelerine kadar çıkmış durumda. Yeni dönemde Tayvanlı zorlayacak kimse yok gibi. Güney Kore zaten Samsung üzerinden yürüyor. Çin ise yükselişe meyilli ancak ABD ambargoları nedeniyle sıçrama yapmaktan uzak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim