Anlık Bildirim

DSÖ, Mu varyantı ile Delta varyantını karşılaştırdı

Birleşmiş Milletler bünyesinde yaptığı çalışmalara devam eden Dünya Sağlık Örgütü, geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan “Mu varyantı” ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü, bu ay başında yaptığı bir açıklamayla “Mu” isimli bir koronavirüs varyantının ortaya çıktığını açıklamıştı. Bundan sonra da Mu varyantı Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede görülmüştü.

Dr. Maria Van Kerkhove Tam Boyutta Gör

Şimdi de DSÖ’den uzmanlar, Mu varyantı ile Delta varyantın karşılaştırdı ve bu varyantlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Örgütte bulunan üst düzey yetkililerden Dr. Maria Van Kerkhove, yaptıkları araştırmalar sonucunda Delta varyantının Mu varyantından çok daha bulaşıcı olduğunu açıkladı. Kerkhove bununla ilgili, “Her iki varyantın da görüldüğü ülkelerde Delta varyantının çok daha baskın olduğu göze çarpıyor. Mu varyantının baskın olduğu tek ülke ise Kolombiya” ifadelerini kullandı.

Covid-19 Tam Boyutta Gör

Açıklamalara göre Mu varyantı şu ana kadar 50 ülkede tespit edildi. Ayrıca, Güney Amerika’da bulunan vakaların %30’una yakını Mu varyantı olarak kayıtlara geçti. Kerkhove yaptığı açıklamalara şunları da ekledi: “Şu an Delta varyantı en çok yayılım gösteren varyant. 185’ten fazla ülkede görüldü. Bu da onun çok daha bulaşıcı olduğunu gösteriyor.”  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim