Anlık Bildirim

DuckDuckGo e-posta mahremiyeti sunan yeni projesini test ediyor

Şirket bu yeni uygulamasıyla e-postalardaki izleyicileri temizleyerek bunların mail kutunuza ulaşmasını engelliyor ve bunu yaparken temizlediği mailleri asla kaydetmediğini söylüyor.

Şirket, E-posta Koruması(Email Protection) adını verdiği hizmet aracılığıyla yönlendirilen mesajları asla kaydetmeyeceğini söylüyor.

DuckDuckGo yeni e-posta güvenliği projesi tanıttı. İşte detaylar Tam Boyutta Gör

Gizlilik odaklı arama motoruyla tanınan DuckDuckGo, e-posta izleyicilerini engellemeyi amaçlayan yeni bir hizmet duyurdu. E-posta Koruması isimli uygulama artık beta sürümünde mevcut. İzleyici Koruması kişisel verilerinizi korumak amacıyla e-postalarınızdan izleyicileri temizleyen ücretsiz bir yönlendirme hizmetidir.

DuckDuckGo, e-postaların yaklaşık yüzde 70'inin izleyici içerdiğini belirtiyor. Bunlar, gönderene bir e-postayı ne zaman açtığınızı, ona eriştiğiniz cihazı ve hatta onu okurken nerede olduğunuzu söylemek için kullanılabilir. Şirket, izleyicilerin reklam araştırması için de kullanılabileceğini belirtiyor.

E-posta Koruması hizmetini kullanmak için ücretsiz bir @duck.com e-posta adresine kaydolmanız gerekiyor. DuckDuckGo, bu adrese gönderilen e-postalardaki izleyicileri çıkaracak ve mesajları temizlenmiş şekilde gelen kutunuza iletecek. Şirket, sistemlerinin hiçbir zaman e-postaları kaydetmeyeceğini, hatta gönderenin veya alıcının e-posta adresini bile kaydetmeyeceğini söylüyor. İzleyici içeren bir e-posta aldığınızda, DuckDuckGo'nun hangi izleyicileri temizlediğini görebileceksiniz.

Şirketlerin sizi e-posta ile izlemesini engellemek için rastgele adresler de oluşturabilirsiniz. Hizmetin bu kısmı, Apple'ın E-postamı Gizle seçeneğine oldukça benziyor. DuckDuckGo'nun bu girişimi, uygulaması ve tarayıcı uzantısı ile birlikte çoklu platformlarda çalışabiliyor.

DuckDuckGo yeni e-posta güvenliği projesi tanıttı. İşte detaylar

İstenmeyen e-postalardan kurtulmak çok kolay

Bir sitenin veya uygulamanın size spam göndereceğini veya e-posta adresinizi başka bir yerde paylaşabileceğini düşünüyorsanız, tek kullanımlık bir adres oluşturabilirsiniz. Örneğin, ücretsiz bir denemeye kaydolurken bu kullanışlı bir özellik olabilir. DuckDuckGo, herhangi bir göndericiden ısrarla gönderilen bir e-postayı almayı durdurmak istiyorsanız, kendi uygulamalarıyla bunun çok kolay olacağını söylüyor.

DuckDuckGo, E-posta Koruması özelliğini beta sürümde kullanmak isteyenler için bir bekleme listesi uygulaması başlattı. Kaydolmak için herhangi bir kişisel bilgi vermeniz gerekmiyor. Bulunduğunuz zaman dilimine göre sıraya alınıp, sıranız geldiğinde e-posta ile bilgilendiriliyorsunuz. 

Kaydolmak ve sıraya girmek için DuckDuckGo iOS veya Android uygulamasını açın, ardından Ayarlar, Beta Özellikler ve E-posta Koruması'na gidin, ardından Özel Bekleme Listesine Katıl seçeneğine dokunun.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim