Anlık Bildirim

Dünya dışından gelen yeni sinyaller algılandı! Uzaylılar olabilir

Dünyanın en büyük ve en hassas radyo teleskobu Sky Eye, dünya dışı yeni elektromanyetik sinyaller tespit etti. Yeni sinyaller uzaylı yaşamına işaret ediyor olabilir.

Dünya dışından gelen yeni sinyaller algılandı! Uzaylılar olabilir Tam Boyutta Gör

Dünya dışı uygarlıklar ve yaşam konusunda bilim insanlarının çalışmaları gün geçtikçe hız kazanıyor. Çin bilim ve teknoloji bakanlığının resmi gazetesi Science and Technology Daily bugün, beş yüz metre çaplı dünyanın en büyük ve en hassas radyo teleskobu Sky Eye (FAST) tarafından dünya dışından gelen dar bantlı yeni elektomanyetik sinyaller algılandığını duyurdu.

Haber sayfası erişime kapatıldı

Çin Bilim Akademisi ve Kaliforniya Üniversitesi tarafından ortaklaşa kurulan karasal dışı medeniyet arama ekibinin baş bilimcisi Zhang Tonjie, ekibin 2019 ve 2020'de toplanan verileri işlerken iki şüpheli sinyal tespit ettiğini ve Sky Eye tarafından tespit edilen yeni sinyallerin, daha önce yakalananlardan farklı olduğunu söyledi.

Zhang'ın bildirdiğine göre, Çin'in Sky Eye düşük frekanslı radyo bandında son derece hassas ve yabancı uygarlıkların araştırılmasında kritik bir rol oynuyor. Bununla birlikte yeni sinyallerin aynı zamanda bir tür radyo paraziti olabileceğini belirten Zhang, araştırmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bilindiği üzere Çin'in Guizhou eyaletinde bulunan Sky Eye, Eylül 2020 tarihinden bu yana dünya dışı yaşam araşını sürdürüyor. Yeni haberin Weibo ve diğer medya kanallarında trend olmaya başlamasından sonra, haber sayfasını erişime kapatan Science and Technology Daily, birçok kullanıcının aklında soru işaretleri bıraktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6270 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dünya, dünya dışı yaşam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim