Anlık Bildirim

Çin, ABD’yi geride bırakarak dünyanın en zengin ülkesi oldu

McKinsey & Co tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Çin, küresel servetin üçte birine sahip olması sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri’ni geçti dünyanın en zengin ülkesi oldu.

McKinsey&Co tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre 2000 yılında 156 trilyon dolar olan küresel servet 2020 yılında 514 trilyon dolara yükseldi.

Çin'in serveti 120 trilyon dolara yükseldi Tam Boyutta Gör

Yayınlanan veriler, küresel servetteki artışın yaklaşık olarak üçte birine Çin’in sahip olduğunu ortaya çıkardı. Bu durum da Doğu Asya ülkesini Amerika Birleşik Devletleri’nin önüne geçirerek dünyanın en zengin ülkesi yaptı.

Açıklamalara göre ülke, 2000 yılında 7 trilyon dolar değerinde servete sahipti. Bu sayı 2020 yılında 120 trilyon dolara kadar yükseldi.

Raporda dünya ekonomisinin %60’ından fazlasını oluşturan 10 ülkenin ulusal bilançoları incelendi ve bu sonuçlara ulaşıldı. Bu ülkeler arasında Çin, ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya, İsveç, Meksika, Kanada ve Avustralya yer aldı.

Global servetin %68'i emlak piyasasında Tam Boyutta Gör

ABD ve Çin küresel servetin üçte ikisine sahip

Amerika Birleşik Devletleri’nin son yirmi yılda net değeri yaklaşık iki kat yükselerek 90 trilyon dolara ulaştı. Bu sebeple de ABD, Çin’in gerisinde kalarak dünyanın en zengin ikinci ülkesi oldu.

Ayrıca veriler, ABD ve Çin’in küresel servetin yaklaşık olarak üçte ikisine sahip olduğunu, diğer 8 ülkenin de servetlerini artırdığını ve küresel net değerin %68’inin emlak piyasalarında toplandığını ortaya çıkardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13955 kez okundu.
39 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, ABD ve
2 etiket daha Ekonomi Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim