Anlık Bildirim

Çin, Suriye’ye 500.000 doz aşı bağışladı

Pazar günü yapılan açıklamalara göre Çin, düşük aşı oranına sahip ülkelerden biri olan Suriye’ye 500.000 doz COVID-19 aşısı bağışladı. Bu bağış, ülkeye yapılan bağışları 2 milyon doza yaklaştırdı.

14 Kasım Pazar günü yapılan açıklamalara göre Çin, Birleşmiş Milletler’in vakalar sebebiyle ‘endişe verici’ olarak nitelendirdiği ve dünyanın en düşük aşı oranlarından birine sahip olan Suriye’ye 500.000 doz COVID-19 aşısı bağışladı.

Yapılan bu bağış, Suriye’ye son bir haftada yapılan COVID-19 aşı teslimatlarını yaklaşık olarak 2 milyon doza çıkarmış oldu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Martin Griffiths, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada Suriye nüfusunun yüzde ikisinden azının aşılandığını, bu sebeple vakalarda ciddi artışlar olduğunu belirtmiş ve ülkenin büyük risk altında olduğunu açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta da Çin’den bağış yapılmıştı

Bu bağış Çin’in ülkeye ilk aşı bağışı değil. Geçtiğimiz hafta da Çin hükümeti, COVAX programı kapsamında Suriye’ye 1,3 milyon dozdan fazla Sinovac COVID-19 aşısı göndermişti. Şimdi yapılan bağışın ise bir diğer Çin aşısı olan Sinopharm olduğu belirtildi.

Çinli büyükelçi Feng Biao, bu sevkiyatın Pekin tarafından sağlanan aşı dozlarını yükselttiğini ve bağış dolayısıyla mutluluk duyduğunu ifade etti. Suriyeli yetkililer de ülkede bulunan vatandaşları aşı olmaya çağırdı ve Çin’i övdü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6449 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, suriye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim