Anlık Bildirim

Dünyanın ilk ekran altı kameralı telefonu ZTE Axon 20 5G hayal kırıklığı yarattı

Birkaç ay önce piyasaya sürülen ve dünyanın ilk ekran altı kameralı akıllı telefon modeli olan ZTE Axon 20 5G'nin ön kamerası beklentileri karşılayamadı.

Dünyanın ilk ekran altı kameralı telefonu ZTE Axon 20 5G hayal kırıklığı yarattı Tam Boyutta Gör

Hemen hemen tüm akıllı telefon üreticileri ekran altı kamera teknolojisi üzeirnde çalışsalar da, bunu ticari hale getiren ilk marka ZTE olmuştu. Çinli şirketin birkaç ay önce satışa sunduğu ZTE Axon 20 5G modelinin ekran altına gizlenen ön kamerası sınıfı geçemedi.

Önde gelen teknoloji yayınlarından The Verge'ün editörleri, ZTE Axon 20 5G'nin ön kamerasını, Google Pixel 5 akıllı telefonun selfie kamerasıyla karşılaştırdılar. Test sonucunda ZTE Axon 20'nin ön kamerası ile çekilen fotoğrafların kalitesinin, Pixel 5'e oranla kötü olduğu görülüyor.

Dünyanın ilk ekran altı kameralı telefonu ZTE Axon 20 5G hayal kırıklığı yarattı Tam Boyutta Gör

Eski model bir telefonla çekilmiş gibi

Daha açık konuşacak olursak, fotoğrafların detayları ve netliği, örneklerde de görüldüğü üzere istenilen seviyede değil. Özellikle sosyal ağlarda aktif olan kullanıcılar için ZTE Axon 20 5G ile çekile selfie'ler kabus olabilir. Çinli şirketin bu durumu yazılım güncellemeleri ile ne denli düzeltebileceği ise şimdilik muamma.

Dünyanın ilk ekran altı kameralı telefonu ZTE Axon 20 5G hayal kırıklığı yarattı Tam Boyutta Gör

Fotoğraflardaki zayıf renkler, bulanıklık, parlaklık ve puslu görüntünün, herhangi bir filtre sonucunda olmadığını da özellikle belirtmekte fayda var. ZTE Axon 20 5G, Qualcomm Snapdragon 765G yonga seti, ekrana entegre parmak izi okuyucu, 6,92 inç Full HD+ (2460 x 1080 piksel) OLED ekran, 32MP ön kamera ve 64,8MP + 2MP + 2MP arka kamera kurulumu ile geliyor. 30W hızlı şarj destekli 4220 mAh pile ek olarak cihaz Android 10 işletim sistemi tabanlı iFlavor 10.5 arayüzünü çalıştırıyor. Akıllı telefonun fiyatı ise 400 dolar bandında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7238 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
zte axon 20 5g, ekran altı kamera ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim