Anlık Bildirim

Dünyanın ilk elektrikli “uçan dairesi” havalandı!

Son haftalarda gündemde olan “UFO” meselesi Çin’de gerçeğe dönüştü. Filmlerde görülen “uçan daire” biraz farklı da olsa elektrikli ve insanlı olarak uçuşa geçti.
Dünyanın ilk elektrikli “uçan dairesi” havalandı! Tam Boyutta Gör
Dünyanın ilk insanlı "uçan dairesi" Çin’in Shenzen kentinde bulunan Talent Park’da ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Esasında bu uçan daire, elektrikli bir hava aracı (eVTOL) olsa tasarımı nedeniyle bölge halkının büyük ilgisini ve dikkatini çekmeyi başardı.

Elektrikli uçan daire 

Shenzhen Uluslararası İHA Fuarı kapsamında bilimkurgu filmlerinde ve televizyonda tasvir edilen ikonik uçan dairelere çarpıcı bir benzerlik gösteren dikey kalkış ve iniş yapabilen bir hava aracı sergilendi. Uçağın en ayırt edici özelliği ise merkezinde yer alan şeffaf küre şeklindeki kokpiti ile yolcularına çevrelerinin eşsiz panoramik manzarasını sunabilmesi.

Öte yandan araç tasarımı kadar özellikleri ve yapabildikleriyle büyülemeyi başaramıyor. Sadece 15 dakika havada kalabilen araç 200 metreye kadar uçuş irtifası ve saatte 50 kilometrelik maksimum yatay uçuş hızı sunuyor. Ayrıca otomatik ve manuel sürüş modları arasında sorunsuz geçiş esnekliği sunarak pilotlara gelişmiş kontrol ve uyarlanabilirlik sağlıyor. 

Dünyanın ilk elektrikli “uçan dairesi” havalandı! Tam Boyutta Gör
Bünyesindeki 6 delik içerisinde toplam 12 motor barındıran araç, tasarımı itibariyle de benzer eVTOL’lerden daha güvenlikli görünüyor. Yine tasarımın bir artısı olarak aracın su yüzeylerine iniş ve kalkış yapabildiği de belirtiliyor. Bu aracın arkasında ise Shenzhen IUFO Technology şirketi bulunuyor. Şirket teknoloji için küresel bir patent almış durumda. Araç şimdilik turizm ve reklam amaçlı kullanılıyor. Şimdilik herhangi bir seri üretim hedefi ise bulunmuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3139 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
eVTOL, uçan daire ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim