Anlık Bildirim

Dünyanın ilk genişleyebilir ekranlı telefon prototipi Oppo’dan geldi

Oppo X 2021 konsept telefonu kenara doğru uzayabilen ekranı ile daha sağlam ve kullanışlı bir tecrübe sunmak amacında. En erken 2 yıl sonraya bu konsepti piyasada görebileceğiz.

Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlara tüketici dünyası yeni yeni alışmaya başlarken şimdiden genişleyebilir ekranlı telefon konseptleri üzerinde çalışmalar yapılıyor. Büyük ekranlardaki rulolama sisteminden ilham alan yeni konsept yakında hayatımıza girebilir.

Oppo X 2021 neler sunuyor?

Geçtiğimiz haftalarda Çinli TCL’nin üste doğru genişleyen bir konseptine ait ilk test videoları internete sızmıştı. Sonrasında Samsung yöneticisinin kenara doğru genişleyen bir Samsung telefon prototipini elinde tuttuğunu görmüştük.

Oppo ise resmi olarak ilk genişleyebilir ekranlı telefon prototipini ürettiğini duyurdu. Oppo X 2021 adı verilen ilginç akıllı telefon konsepti katlanabilir telefonların yaşadığı ezilme veya yıpranma sorunlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Oppo X 2021 modelinde OLED bir esnek ekran kullanılıyor. Kasanın belirli bir kısmında yer alan Roll Motor adındaki 6.8mm mekanizma otomatik olarak ekranı uzatıyor veya kısaltıyor. 6.7 inçlik bir telefon böylece 7.4 inçe uzuyor. Firma toplamda bu konsept için 122 patent almış ve sadece 12 tanesi mekanizma sisteminde kullanılıyor.

Dünyanın ilk genişleyebilir ekranlı telefon prototipi Oppo’dan geldi

Bu konseptte telefonun bir kısmı sabit kalırken diğer kısmı ekranı çekiyor. Böylece daha sağlam bir yapı ortaya çıkıyor. Ayrıca ekranın üzerine uygulanan 0.1mm kalınlığındaki Warp Track katmanı sağlamlığı arttırıyor.

Oppo belirli senaryolarda uzamış ekranın avantaj sağlayacağını belirtiyor. Yani katlanabilir konseptlerdeki gibi çok daha fazla büyüyen ekranlar bu konseptin manifestosunda yer almıyor. Oppo X 2021 için en erken 2022 yılı işaret ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7488 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oppo, Oppo X 2021 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim