Anlık Bildirim

Düşük karbonhidratlı diyet tip 2 diyabetin semptomlarını azaltabilir

Yeni araştırmalara göre6 ay boyunca uygulanacak düşük karbonhidrat içerikli diyet, tip 2 diyabet remisyonu için en etkili tedavi stratejilerinden birisini oluşturuyor.

Düşük karbonhidratlı diyet tip 2 diyabetin semptomlarını azaltabilir Tam Boyutta Gör

British Medical Journal dergisinde yayımlanan yeni araştırmaya göre 6 ay boyunca uygulanacak düşük karbonhidrat içerikli diyet, tip 2 diyabet remisyonu ( hastalık belirtilerinin görülmediği evre ) için en etkili tedavi stratejilerinden birisini oluşturuyor.

Son birkaç yıldır tip 2 diyabet tanısından sonra uygulanacak diyet ve yaşam tarzı değişikliklerinin diyabet tedavisi açısından en etkili yöntemleri oluşturduğuna yönelik birçok araştırma buunmakla birlikte yeni araştırma düşük karbonhidrat olarak günlük 130g'dan az yani toplam enerji yükünün %26'sından azını oluşturucak şekilde hazırlandı. Günlük ihtiyacın 2.000 kcal olarak belirlendiğini de ekleyelim.

Diabetes mellitus

Düşük karbonhidratlı diyet tip 2 diyabetin semptomlarını azaltabilir Tam Boyutta Gör

Araştırmacılar 1.357 katılımcıyı içeren yayınlamış 23 farklı klinik çalışmalara ait verilerle birlikte çalışmakla birlikte 5 farklı kan glukoz ( kan şekeri ) düzeyini içeren çalışmaya ait veriler üzerinde çalıştı.

Yapılan çalışmalar ve 6 aylık süreç sonucunda düşük karbonhidratlı diyet uygulayan grubun kontrol grubuna oranla %32 oranında daha fazla remisyon ( yatışma ) gösterdiği tespit edildi. Kontrol grubunun kendi rutin diyetlerini uyguladığını da belirtelim.

Son olarak şu anda yapılan çalışmaların düşük karbonhidratlı diyetin akut dönemde ( ilk, kısa dönem ) tip 2 diyabet tedavisi açısından en etkili diyet türü olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni araştırma BMJ adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://www.csiro.au/en/News/News-releases/2021/CSIRO-part-of-international-study-that-finds-low-carb-diets-can-reverse-type-2-diabetes https://www.bmj.com/content/372/bmj.m4743 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim