Anlık Bildirim

Ordu için geliştirilen Duvar Arkası Radar deprem bölgesinde kullanılıyor

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ tarafından üretilen Duvar Arkası Radar (DAR), deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarında etkin bir şekilde kullanılıyor.
Duvar Arkası Radar, deprem bölgesinde hayat kurtarıyor Tam Boyutta Gör
Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye yaralarını sarmaya devam ediyor. Bölgede gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetlerinde ise savunma sanayi teknolojilerinin de etkin bir şekilde kullanıldığı görülüyor.

Türkiye’deki savunma sanayi şirketleri TSK için geliştirdiği ürünleri deprem bölgesine yönlendirmiş durumda. Ankara merkezli STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’de bu firmalardan birisi. STM tarafından geliştirilen Duvar Arkası Radar ya da kısaca DAR, enkaz altına bir canlının olup olmadığını tespit ediyor ve tam konumunu gösteriyor.

DAR, ilk defa savunma sanayisi dışında kullanıldı

Duvar Arkası Radar, deprem bölgesinde hayat kurtarıyor Tam Boyutta Gör
Ekipler DAR'ın verdiği koordinatlarla 20'den fazla depremzedeye ulaşıldığını ve onların sağ bir şekilde kurtarıldığını ifade ediyor. STM tarafından bölgeye gönderilen tekniker Yusuf Hayırlı, DAR’ın ilk defa savunma sanayisi dışında kullanıldığını söylüyor. Yapılan açıklamada DAR’ın gelişmiş radarı sayesinde metrelerce enkazın altında bile olsalar insanların nefes alıp verişi, el kol hareketleri tespit ediliyor.

STM’nin sahadaki personelleri arama kurtarma ekipleri ile birlikte çalıştığını söylüyor. Açıklananlara göre STM, Hatay’da iki ekip olarak görev alıyor. Konu hakkında açıklamalar yapan Yusuf Hayırlı, "7 aylık bir bebeğin enkazdan çıkışına şahit olduk. Bu mutluluk tarif edilemez." ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4238 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
stm, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim