Anlık Bildirim

E-Devlet'ten veri sızıntısı iddiası hakkında açıklama

e-Devlet, e-Nabız ve ÖSYM'nin hacklendiği iddiaları hakkında e-Devlet'ten resmi açıklama yapıldı. Söz konusu verilerin vatandaşın hataları nedeniyle sızdığı belirlendi.

E-Devlet'ten veri sızıntısı iddiası hakkında açıklama Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde e-Devlet, e-Nabız, EBA ve ÖSYM verilerinin hacklendiği iddiaları ortaya atılmıştı. E-Devlet’ten konu hakkında resmi açıklama yapıldı ve hack iddiaları yalanlandı.

E-Devlet’ten yayınlanan basın açıklamasına göre sistemlerde herhangi bir veri sızıntısı yaşanmadı. Söz konusu içerikteki elde edilen verilerin oltalama (fishing) veya virüs ile elde edildiği tespit edildi. Yani ele geçirilen verilerde kullanıcı kaynaklı güvenlik zafiyeti yaşandı.

Ele geçirilen verilerde isim, TC no, yaş, kilo, boy ve çocuklarının adı bilgileri yer alıyor. Toplam 7 milyon satır verinin olduğu set için 600 dolar talep ediliyor.

E-Devlet’ten yapılan açıklama şöyle:

"2-3 Ekim 2021 tarihlerinde Türkiye’nin e-Devlet, e-Nabız, EBA ve ÖSYM bilişimleri gibi dijital altyapılarından veri sızıntısı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan detaylı teknik kontrollerde kurumlarımıza ait dijital altyapılar ile ilişkili herhangi bir veri sızıntısı kaydına rastlanmamıştır. Söz konusu iddialara temel teşkil eden verilerin, siber saldırganlar tarafından çok az sayıda bireysel hesaba yönelik oltalama ve zararlı yazılım saldırıları sonucu elde edildiği anlaşılmıştır. Siber güvenliğin ana öznesi bireye yönelik alınabilecek tedbirler, ulusal siber güvenliğimizin temelini oluşturmaktadır. Dijital mecraları kullanırken veri mahremiyeti ile parola ve cihaz güvenliği konularında bireyler tarafından alınacak önlemler, bu gibi olayların tekrar yaşanmaması konusunda en etkin koruma yöntemi olacaktır. Bireylere yönelik Siber Güvenlik farkındalığı çalışmaları konusunda tüm kurumlarımız iş birliği içinde faaliyet yürütmektedir"

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9435 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güvenlik, e-devlet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim