Anlık Bildirim

1.5 milyar Facebook hesabı internete saçıldı

Facebook üzerinde bilgilerini herkese açık tutan kullanıcıların hesapları indekslenerek dev bir arşiv oluşturulmuş. Arşiv kara borsa forumları üzerinden satışa çıktı.

Facebook sızıntı Tam Boyutta Gör

Tüm dünya sosyal ağlarda yaşanan genel erişim sıkıntısı ile uğraşırken farklı bir noktadan inanılmaz bir haber geldi. Facebook kullanıcılarına ait 1.5 milyar hesap bilgisi internette satışa çıktı. 

Facebook nüfusunun yarısı

Eylül ayının sonlarına doğru kara borsa forumlarda ortaya çıkan dev veri tabanı bir siber saldırı veya açık sonucu elde edilmemiş. Saldırganlar herkese açık olan profilleri indeksleyerek tüm verileri elde etmiş. 

Kullanıcının adı, email adresi, telefon numarası, konumu, cinsiyeti ve hesap numarası bu veriler arasında bulunuyor. Her 1 milyon kullanıcı paketi için 5000$ isteniyor. Paketin tamamı da satın alınabiliyor. 

Satışa çıkan paketin bir güvenlik zaafiyeti oluşturmadığı belirtiliyor ancak özellikle bir spam reklam yağmurunun başlayacağı ifade ediliyor. Diğer bir bilgi ise henüz satıcı saldırganın para ödenmesine karşın verileri göndermediği yönünde. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14433 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Facebook sızıntısı, facebook ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim