Anlık Bildirim

Avrupa'da trafiğe açık alanda çalışacak ilk otonom araç: EasyMile EZ10

Fransa Ulaştırma Bakanlığı, karma trafiğe sahip halka açık bir yolda çalışabilmesi için EasyMile'ın EZ10 tam otonom aracına izin verdi.                          

Avrıpa'nın ilk halka açık yollarında sürüşüne izin verilen otonom araç EasyMile EZ10 oldu Tam Boyutta Gör

İlk olarak 2015 yılında taşımacılıkta kullanılması için EZ10 modeliyle piyasaya giriş yapan otonom araç geliştirme şirketi EasyMile, Fransa'da halka açık yollarda tam otonom sürüş için izin alabilen ilk şirket oldu.

Otonom araçlar için önemli gelişme

EasyMile, EZ10 modelini ilk günden bu yana 30'dan fazla ülkede test etti. Fransa'nın Ulaştırma Bakanlığı tarafından şirkete verilen izinle araç, Toulouse kentindeki Oncopole tıp kampüsünde ana giriş ile 600 metre uzaklıktaki otopark arasında bisikletler, yayalar, arabalar ve otobüslerle paylaşılan karma bir trafik rotasına sahip olacak.

EasyMile Genel Müdürü Benoit Perrin: "Akıllı, paylaşımlı ulaşımı benimseyenlerin sayısı arttıkça gelecek için heyecanlanıyorum. Bu, hem büyük özel sitelerde hem de halka açık yollarda otonom sürüşün gerçek ticarileştirilmesine yönelik önemli bir adım. İnsanları ve eşyaları taşımak için teknolojimize yönelik uygulamalar, özellikle kampüsler, iş ve sanayi siteleri gibi yerlerde büyümeye devam ediyor." dedi.

EasyMile EZ10, trafiğe çıkıyor

EZ10'un güncel versiyonu, 15 kişilik kapasiteye sahip ve şirket ayrıca yakın zamanda engelli yolcular için otomatik bir rampa ve tekerlekli sandalye bağlantı noktalarını araca ekledi. Ayrıca EasyMile bir süre önce EZ10'un sensörlerini güncelledi ve aracın menzilini artırmak için güneş pilleri entegrasyonu konusunda Alman başlangıç şirketi Sono Motors ile birlikte çalıştı .

Kaynakça https://newatlas.com/automotive/easymile-shuttle-first-europe-public-roads-level-4-autonomy/ https://easymile.com/news/easymile-first-authorized-level-4-autonomous-driving-public-roads Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim