Anlık Bildirim

eBay, abartılı fiyata PS5 fotoğrafı satanların ilanını kaldırmaya başladı

Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 geçtiğimiz haftalarda çıkışını gerçekleştirdi ancak ne yazık ki hiçbir ülkede şu anda PlayStation 5 bulunamıyor.

eBay, abartılı fiyata PS5 fotoğrafı satanların ilanını kaldırmaya başladı Tam Boyutta Gör

Yeni nesil artık resmi olarak başladı. Yeni nesilde en azından şu an için PlayStation 5'in daha fazla sattığını ve daha fazla talep gördüğünü söyleyebiliriz. Hal bölye olunca da dolandırıcılar için fırsat doğdu.

Kara borsada PlayStation 5'ler şu anda 15.000 TL'ye kadar yurt dışında da 1500 dolara kadar fiyatlar çıkabiliyor. Bu fiyatlar her ne kadar çok yüksek olsa da yine de içerisinde PlayStation 5 bulunuyor. Daha kötü olan ise 500 dolar civarındaki ücretlere, konsolun yalnızca fotoğrafı satılıyor. Elbette bu ilanlar alıcıları tamamen kandırmak üzerine kurulu. Gerçek bir PlayStation 5 satılıyormuş gibi gösterilip çok detay olan bir yerde konsolun değil sadece fotoğrafın satıldığı yazılıyor. İnsanlar da heyecan ile birlikte görmeyip satın alabiliyor.

Bu tarz ilanların artması ve insanların mağdur olmasının ardınan eBay duruma müdahale etmeye başladı. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre bu tarz ilanlar kaldırılmaya başlandı. Bu tarz durumlarda eBay bir para iadesi yapamıyor ne yazık ki çünkü dolandırıcılar bu tarz satışlarda ilanın içerisinde PlayStation 5'in değil, fotoğrafın veya başka bir ürünün satıldığını net bir şekilde belirtiyor. 

eBay'in bu konudaki uyarısı ise ilanın ayrıntılarının dikkatli bir şekilde okunması ve ne alındığına dikkat edilmesi yönünde. İlanda belirtilen üründen farklı bir ürün geldiği durumda eBay hiç zorluk çıkarmadan para iadesi yapacağını da belirtiyor.

eBay, abartılı fiyata PS5 fotoğrafı satanların ilanını kaldırmaya başladı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5893 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5, dolandırıcılar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim