Anlık Bildirim

Efsanevi oyun Doom, bu kez Not Defteri’nde 60 FPS’de çalıştırıldı

1993 yılının klasikleşmiş FPS oyunu Doom, hemen hemen her şey de çalıştırıldı. Ancak bu sefer bir adım daha ileri gidilerek oyunun Windows Not Defteri üzerinde çalıştırılması sağlandı.
Efsanevi oyun Doom, bu kez Windows'taki Not Defteri’nde 60 FPS’de çalıştırıldı Tam Boyutta Gör
1993 yılında çıkan orijinal Doom, o dönemlerde FPS türünü kökünden değiştirmişti. Bu yılın başlarında Windows’ta yer alan Excel uygulamasında klasik Doom’un çalıştırıldığını da görmüştük. Şimdi ise sıra Windows Not Defteri uygulaması üzerinde Doom çalıştırmaya gelmiş gibi görünüyor.

Doom'un çalışmadığı yer kalmadı

Geliştirici Sam Chiet, metin editörü uygulaması Not Defteri üzerinde çalıştırdığı Doom için herhangi bir “hile” yapmadığını belirtiyor. Öte yandan Not Defteri uygulamasında da herhangi bir değişiklik yapmadığını belirtiyor. Not Defteri’nde 60 FPS’de çalıştırdığı Doom’un daha doğrusu NotepadDoom’uilerleyen günlerde piyasaya süreceğini de belirten Chiet, yayınladığı görüntülerde de herhangi bir oynama yapmadığını aktarıyor.

Öte yandan orijinal Doom’un üzerinden neredeyse 30 yıl geçmiş durumda. Dolayısıyla Doom’u şimdi oynamak veya değişik platformlar üzerinde oynamak elbette ilgi çekici değil. Ancak artık bu olay tamamen bir akım haline gelmiş durumda. Öyle ki Doom’un hamilelik test kitinden tutun da McDonalds’ın kiosk cihazında bile çalıştırıldığını görmüştük.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26130 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
doom, Oyun ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim