Anlık Bildirim

Ekran kartı pazarında Intel ve AMD satışlarını arttırdı, Nvidia düşürdü

Pandeminin etkisiyle dahili grafik birimli ürünlere talep artınca Intel’in de pazar payı sıçrama yaptı. Stok sıkıntısı nedeniyle Nvidia’nın bir miktar gerilediği görülüyor.

Ekran kartı pazarında Intel ve AMD satışlarını arttırdı, Nvidia düşürdü Tam Boyutta Gör

Pandemi döneminde dizüstü bilgisayar satışlarına olan yoğun talep ve aynı dönemde kripto madencilik trendinin tavan yapması ekran kartı pazarına olumlu yansıyor. AMD ve Intel bu dönemde satışları arttırmasını bildi.

Pazar hızla büyüyor

Yapılan son analizlere göre geçen yılın son çeyreğinde ekran kartı satışları yıllık bazda yüzde 12.5, çeyrek bazda da yüzde 20.5 büyüdü. AMD bu dönemde satışlarını yüzde 6.4, Intel ise yüzde 33.2 arttırdı. Nvidia yüzde 4.37 gerileme yaşadı. Intel’in dahili grafik satışları da bu analize dahil ediliyor.

Bu rakamlarla Intel’in pazardaki payı yüzde 69 oldu. AMD yüzde 15’e, Nvidia ise yüzde 17’ye gerildi. Geçen yıl dizüstü satışları ilk kez 230 milyona ulaştı. Bu da Intel’in payındaki artışın sebebi oldu.

Üretim sıkıntılarının da etkisiyle AIB olarak tanımlanan ekran kartı satışlarında bir miktar düşüş yaşandı. Harici grafik kartı pazarında AMD yüzde 18 pazar payına gerilerken Nvidia ise yüzde 82 ile son dönemlerin en yüksek rakamına ulaştı.

2021 yılında halen pandeminin etkileri yavaşlamış değil ancak talep konusunda normalleşme öngörülüyor. Dizüstü pazarında yüzde 6 civarında bir gerileme beklenirken PC pazarı da talep hareketliliğini düşürecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim