Anlık Bildirim

Elektrikli araçlara yönelik ithalatta “gözetim” uygulaması geldi

Elektrikli araçlar için kullanılan şarj istasyonları giderek yaygınlaşırken yeni bir yönetmelik yürürlüğe girdi. Bu bağlamda şarj istasyonlarına ithalatta gözetim uygulaması getirildi.
Elektrikli araçlara yönelik ithalatta “gözetim” uygulaması geldi Tam Boyutta Gör
Elektrikli araçlarla birlikte ilgili DC ve AC şarj istasyonu sayısı da yükselmeye devam ederken Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir yönetmelik hazırlandı. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulamasına İlişkin Tebliğ, 28 Ekim tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. İthalatta gözetim uygulaması elektrikli araçlar için kullanılan redresörleri ve invertörleri kapsayacak.

Elektrikli araçlara yönelik gözetim uygulaması

Elektrikli araçlara yönelik ithalatta “gözetim” uygulaması geldi Tam Boyutta Gör
Elektrikli araçlarda kullanılan, doğru akımı alternatif akıma çeviren elektriksel güç çeviricisi olarak tanımlanan redresör ve invertör ithalatına gözetim uygulaması getirildi. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak Resmi Gazete'de yayımlanan gözetim uygulamasına göre elektrikli araçlarda kullanılan redresöre yönelik birim gümrük kıymeti adet başına 20 bin dolar, invertöre yönelik birim gümrük kıymeti adet başına 1000 dolar oldu. Söz konusu birim gümrük kıymetinin altındaki eşyalar ancak İthalat Genel Müdürlüğünce düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilecek.

Gözetim belgesi taleplerine ilişkin başvurular, Gümrükler Tek Pencere Sistemi kapsamında Ticaret Bakanlığı internet sayfasında yer alan "e-Hizmetler" ve "e-İşlemler" altındaki "İthalat Belge İşlemleri" bölümündeki "e-İmza Uygulamalarına Giriş" kısmında elektronik imza ile yapılacak. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de başvurulabilecek. Elektronik ortamda yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle başvuru yapılamaması halinde, başvurular fiziksel de yapılabilecek. Alınan gözetim belgeleri 6 ay geçerli olacak. Ticaret Bakanlığı’nın 28 Ekim tarihli İthalatta Gözetim Uygulamasına İlişkin Tebliğ’i yayım tarihini takip eden 30. gün yürürlüğe girecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6992 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, ticaret bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim