Anlık Bildirim

Hidrojen yakıt hücreli otobüslerin satın alımı iptal edildi: Elektrikli otobüsler 6 kat daha ucuza işletilebiliyor

Fransa'nın Montpellier şehrinde bir proje kapsamında satın alınması planlanan 51 hidrojen yakıt hücreli otobüsden vazgeçildi. Çok daha düşük işletme maliyetleri için elektrikli otobüs alınacak

Elektrikli otobüsler için hidrojenli otobüslerden vazgeçildi Tam Boyutta Gör

Fransa'nın Montpellier kenti için planlanan ve iki yıl önce başlatılan bir proje kapsamında 51 hidrojen yakıt hücreli otobüsü satın alıma anlaşması iptal edildi. Yöneticiler bu durumun sebebi olarak otobüslerin işletmeye olan maliyetlerini ön plana sürdü. Şehir bunun yerine elektrikli otobüsler alacak.

Elektrikli otobüsler 6 kat daha ucuza işletilebilecek

'Montpellier Horizon Hydrogen' projesi kapsamında Montpellier şehrinde hizmet etmesi için 4 otobüs güzergahına 51 hidrojen yakıt hücreli otobüs satın alınacaktı. İlk 21 hidrojen yakıt hücreli otobüs 2023'te ve kalan 30 otobüs ise 2025'ten itibaren hizmete girecekti. Otobüslerin toplam maliyeti ise 29 milyon euro tutuyordu.

Montpellier şehir komitesi ayrıca günde 800 kg hidrojen üretebilen bir elektrolizör, 2,8 MW'lık güneş enerjisi santrali, hidrojen deposu ve otobüslere yakıt ikmali için bir dizi dağıtım istasyonu kurmak için Energies du Sud ve devlete bağlı EDF Group'un bir yan kuruluşu olan Hynamics ile ortaklık kurduklarını duyurmuştu.

Projenin başındaki isim olan belediye başkanın son seçimleri kaybetmesinin ardın yerine gelen yeni başkan Michaël Delafosse, daha önce yapılan finansal hesaplamaların beklendiği gibi sonuçlanmadığını belirterek projeyi durdurmaya karar verdiğini söyledi. Yapılan yeni hesaplamalar, hidrojen yakıtlı otobüslerin kilometre başına 95 cent, pille çalışan otobüslerin ise kilometre başına 15 cente mal olacağı sonucunu gösterdi.

Genel tabloya bakıldığında hidrojen yakıtlı otobüslerin işletilmesi yılda 3 milyon euro, elektrikli otobüsler ise 500 bin euro tutacak. Ayrıca satın alma konusunda da hidrojen yakıtlı otobüsler 150-200 bin euro daha pahalı.

Delafosse bir açıklamasında: "Hidrojen teknolojisi umut verici ama operasyonda değil. Elektrikli otobüslerden altı kat daha pahalı olacak. Yani şimdilik hidrojen otobüslerinden vazgeçiyoruz. Hidrojenin yakıt olarak kullanımının daha ucuz olup olmadığını 2030'da göreceğiz." ifadelerine yer verdi.

Kaynakça https://cleantechnica.com/2022/01/11/french-city-cancels-hydrogen-bus-contract-opts-for-electric-buses/ https://www.electrive.com/2022/01/11/montpellier-foregoes-hydrogen-project-for-battery-electric-buses-for-now/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim