Anlık Bildirim

Elektrikli Renault 5'e ilgi büyük: Şimdiden 50 bin sipariş aldı

Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımının üzerinden sadece birkaç gün geçmesine rağmen yeni %100 elektrikli Renault 5 için 50.000 kişilik bir bekleme listesi oluştu.
Elektrikli Renault 5'e ilgi büyük: Şimdiden 50 bin sipariş aldı Tam Boyutta Gör
Fransız otomobil üreticisi Renault, kısa bir süre önce Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı yeni 5 E-Tech elektrikli hatchback modelinin şimdiden 50.000 siparişe ulaştığını açıkladı. Bu etkileyici rakam, aracın büyük ilgi gördüğünü ve talebin yüksek olduğunu gösteriyor.

Mayıs ayında Avrupa'da resmi olarak satışa çıkacak yeni kompakt elektrikli otomobilin fiyatı 25.000 euro'dan başlıyor. Renault CEO'su Fabrice Cambolive, Automotive News Europe'a verdiği röportajda konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"50.000 kişilik bir bekleme listemiz var. Mayıs ayında siparişleri açacağız ve Eylül ya da Ekim ayında otomobilleri teslim etmeye başlayacağız."

Elektrikli Renault 5'e ilgi büyük: Şimdiden 50 bin sipariş aldı Tam Boyutta Gör
Cambolive ayrıca 2023 yılında Renault'nun satışlarının %50'sinin perakende, %50'sinin filo olduğunu, dolayısıyla Renault 5 satışlarının da %40'ının filo olmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Üç farklı motor konfigürasyonu

Renault 5 E-Tech'in 70 kW, 90 kW ve 110 kW olmak üzere üç farklı elektrik motoru konfigürasyonuyla satışa sunulacağını hatırlatalım. Aracın 52 kWh'lik en yüksek kapasiteli batarya paketi 400 km'ye kadar menzil sağlayacak.

Elektrikli Renault 5'e ilgi büyük: Şimdiden 50 bin sipariş aldı Tam Boyutta Gör
Fransız markanın ayrıca Zoe sahiplerini Renault 5'e çekmek gibi iddialı bir hedefi var, ancak Cambolive yeni otomobili geçen yıl Avrupa'da en çok satan ikinci otomobil olan Clio ile doğrudan bir rekabet içinde görmediğini söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim