Anlık Bildirim

Elon Musk'ın Hyperloop tünelinin yerine park alanı yapıldı

2018 ve 2019 yıllarında öğrenci yarışmalarına ev sahipliği yapan ilk Hyperloop tüneli test tüneli kaldırılarak yerine SpaceX çalışanları için park yerleri yapıldı.

Elon Musk'ın Hyperloop tünelinin yerine park alanı yapıldı Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın devrimsel ilk prototip Hyperloop tüneli artık yok. Kaliforniya, Hawthorne'daki SpaceX genel merkezinin yakınında bulunan tünelin kaldırılacağını ve yerine çalışanlar için park alanları yapılacağını bildirdi.

Yerine park alanı yapılacak

Yer üstü Hyperloop tünellerinin ilki olan, test amaçlı ve yarışmalar için kullanılan Hawthorne tüneli ise artık kaldırılıyor ve boşalan alan SpaceX çalışanları için otopark haline getiriliyor. Yaklaşık 1.6 kilometre uzunluğunda olan bu tünel kurulduğunda dünyanın dört bir yanında gelen öğrencilere açılmış ve yarışlara konuk olmuştu.

Hatırlayacağınız üzere Musk’ın ulaşımda devrim yaratacak tünel sistemi olan Hyperloop projesi vardı. İşkence haline gelen araç trafiğini çözmek için yola çıkan Musk, hem yer altında hem de yer üstünde çeşitli Hyperloop projelerine kurduğu The Boring Company ile girişmişti.

Bu arada Musk'ın Boring Company şirketi, birkaç yıldır Las Vegas'ın altında bir tünel sistemi inşa etmek için çalışmaya devam ediyor. Öte yandan Chicago için geliştirilen proje siyasi engellerle karşılaşarak belirsizliğe mahkum kaldı. Ayrıca Los Angeles - Washington projesi de rafa kaldırıldı. Bununla birlikte The Boring Company tam ölçekli Hyperloop sistemini bu yıl içerisinde test etmeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim