Anlık Bildirim

Elon Musk: “Savaş uçaklarının devri geçti. Gelecek, dronlarda”

Elon Musk, savunma sanayi kapsamında katıldığı bir sempozyumda geleceğin hava muharebelerinde savaş uçaklarından çok dronların söz sahibi olacağını iddia etti.

Elon Musk: “Savaş uçaklarının devri geçti. Gelecek, dronlarda” Tam Boyutta Gör

Tesla ve SpaceX’in sıra dışı CEO’su Elon Musk, kendine yakışır bir iddia ile tekrar gündeme oturdu. ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando şehrinde düzenlenen Hava Muharebeleri Sempozyumu'na katılan Musk, burada Hava Korgeneral John Thompson ile bir görüşme yaptı.

Buradaki sohbette savaş jeti dönemin bittiğini ifade eden Musk, “Dronlar, geleceğin hava savaşlarına yön verecek. Bu benim istediğim bir gelecek tasviri değil ancak gidişat bu yönde.” tespitinde bulundu.

Pentagon’un yatırım yaptığı en pahalı silah sistemi olan F-35 Müşterek Taaruz Uçağı (JSF) konusuna da değinen Musk, F35’in bir rakibi olması gerektiğini savundu. Bu iddiasına ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla açıklık getiren Musk, “Tartışmalı bir konu ancak JSF’in bir rakibi olması gerekiyor. Bu anlamda bence en önemli rakip ise bir dron. Manevra kabiliyetleri otonom özelliklerle desteklenmiş, insan kontrolünde olan bir drona karşı F35’in hiçbir şansı bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.

Elon Musk: “Savaş uçaklarının devri geçti. Gelecek, dronlarda”

Korgeneral Thompson ile yaptığı görüşmede ABD’nin inovasyona yatırım yapması gerektiğini söyleyen Musk, aksi halde ülkenin diğer ulusların gerisine düşebileceğini belirtmiş. Bu konuda Çin örneğini veren Musk’a göre Asya ülkesi, ekonomik anlamda eninde sonunda ABD’yi ikiye hatta üçe katlayacak. Savaşın temelinin ekonomide yattığını belirten Musk, “Eğer rakibinizin yarısı kadar kaynağa sahipseniz o zaman gerçekten yenilikçi olmalısınız. Eğer bu alanda yoksanız, kaybetmeye mahkumsunuz.” değerlendirmesinde bulunmuş.

CEO’nun bu tespitleri sonrası, Tesla ya da SpaceX’in ABD Savunma Bakanlığı’ndan ciddi ihaleler aldığını görürsek sanırız şaşırmamamız gerekiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12443 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, f35 ve
2 etiket daha dronlar Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim