Anlık Bildirim

Elon Musk görme engellilerin görmesini sağlayacak bir beyin çipi geliştirdiklerini duyurdu

Elon Musk'ın şirketi Neuralink, doğuştan görme engelli olan kişilere bile görme yetisi kazandırabilecek Blindsight adlı yenilikçi bir beyin implantı geliştiriyor. İlk sonuçlar olumlu.
Elon Musk'tan görme engellilere umut olacak beyin çipi Tam Boyutta Gör
Neuralink, Tesla ve SpaceX'in patronu Elon Musk, sınırları zorlamaya devam ediyor. Ünlü girişimci şimdi de görme engellilere görme yetisini geri kazandıracak Blindsight adlı yenilikçi bir beyin implantı geliştirdiklerini duyurdu.

Yeni ürün, Neuralink'in kullanıcıların bilgisayarları zihinleriyle kontrol etmelerine olanak tanıyan Telepathy implantını takip ediyor. Blindsight ilerleyen dönemlerde görme engelliler için çığır açan bir gelişme olarak karşımıza çıkabilir.

Blindsight şu anda maymunlar üzerinde test ediliyor ve ilk sonuçlar umut verici. Yapılan denemelerde hiçbir maymunun ölmediği veya ciddi şekilde yaralanmadığı da notlar arasında. Musk, implantın ilk başta eski Nintendo grafikleri gibi düşük çözünürlüklü bir görüş sağlayacağını, ancak zamanla insan gözünden daha iyi bir görüşe ulaşabileceğini söylüyor.

Doğuştan görme engellilere bile umut olabilir

Daha da önemlisi yeni beyin çipi doğuştan görme engelli olan kişiler için bile görme imkânı sunabilir. Blindsight implantı, beynin görsel korteksi ile iletişim kurarak çalışıyor. Retinadan gelen sinyalleri taklit ederek görme duygusunu oluşturuyor.

Elon Musk'tan görme engellilere umut olacak beyin çipi Tam Boyutta Gör
Neuralink'in üzerinde çalıştığı yeni implant, görme engelliler için hayat değiştirici olabilir ve onlara daha bağımsız ve üretken bir yaşam sürme imkanı sunabilir. Blindsight'ın ne zaman insanlarda test edileceği ve ne kadar etkili olacağı henüz belli değil.
Kaynakça https://www.euronews.com/health/2024/03/22/elon-musk-claims-neuralinks-brain-computer-chip-can-cure-blindness https://www.teslarati.com/elon-musk-neuralink-blindsight/ https://www.independent.co.uk/tech/elon-musk-neuralink-brain-blindsight-computer-chip-b2516427.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim