Anlık Bildirim

Elon Musk: Yapay zeka dünyanın her yerinde askeri amaçlarla kullanılacak

Londra'daki bir zirveye video konferans ile bağlanan Elon Musk, dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin yapay zekayı her şeyden önce silah geliştirmek için kullanmasını beklediğini söyledi.
Elon Musk: Yapay zeka her yerde askeri amaçlarla kullanılacak Tam Boyutta Gör
Twitter CEO'su ve dünyanın önde gelen girişimcilerinden Elon Musk, yapay zekanın askeri amaçlarla kullanılılacağına yönelik bir öngörüde bulundu. Londra'daki bir zirveye video konferans aracılığı ile katılan Musk'ın konuyla ilgili açıklamaları Sky News tarafından aktarıldı.

Musk, yapay zekanın ağırlıklı olarak dünya genelinde silah geliştirmek için kullanılacağını vurguladı. Ünlü iş adamı yapay zekanın insanlardan daha hızlı tepki verme yeteneğinin onu savaş alanı için ideal hale getirdiğini söylüyor.

Elon Musk: Yapay zeka her yerde askeri amaçlarla kullanılacak Tam Boyutta Gör

Savaşların kaderini yapay zekalı İHA'lar belirleyecek

Elon Musk, sinir ağlarının askeri kullanımı için ana model olarak drone ordularının kontrolünü gösterdi. Kendisine göre gelişmiş ülkeler -özellikle de insansız hava aracı kabiliyetine sahip olanlar- arasındaki savaşlar büyük ölçüde yapay zeka kontrollü İHA savaşları olacak.

Elon Musk: Yapay zeka her yerde askeri amaçlarla kullanılacak Tam Boyutta Gör

Milyarder girişimcinin değerlendirmeleri, yapay zekanın askeri stratejiler üzerindeki potansiyel etkisi ve gelecekteki savaşların "evrimleşen doğası" ilgili önemli soruları gündeme getiriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim