Anlık Bildirim

En son Windows 10 güncellemesi görev çubuğu ve yazıcılarda soruna neden oluyor

Microsoft'un yayınladığı Windows 10 güncellemeleri bilgisayarları sıkıntıya sokmaya devam ediyor. Hafta içinde dağıtılan son Salı yaması görev çubuğu ve yazıcıları çökertti.

En son Windows 10 güncellemesi görev çubuğu ve yazıcılarda soruna neden oluyor Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz üzere Microsoft ayda bir kez yayınladığı geleneksel Salı yamalarıyla Windows işletim sisteminin güvenlik açıklarını kapatıyor. Hafta içinde yayınlanan güncelleme bilgisayarlarda bazı sorunların yaşanmasına neden oldu.

Kullanıcıların ana şikayeti güncellemenin görev çubuğu ve yazıcıları çökertmesi. Sorun, Haziran güncellemesine dahil edilen KB5003637 numaralı güvenlik yamasından kaynaklanıyor. Zorunlu bir yama olduğu için sistemlere otomatik olarak yüklendiğini belirtelim.

"Bilgisayarımı patatese çevirdi"

İşte görev çubuğuyla ilgili bir şikayet:

"Tarih, saat ve sistem simgeleri görev çubuğundan kaybolmaya devam ediyor. Problem en son Windows güncellemesinden sonra başladı. Bilgisayarımı patatese çevirdi."

Bir başka kullanıcının şikayeti:

"KB5003214 isteğe bağlıydı ancak KB5003637 otomatik olarak yükleniyor ve aynı soruna neden oluyor (görev çubuğu simgeleri hatası). Bu güncellemeler, bilgisayarımın kullanılabilirliğini kelimenin tam anlamıyla bozuyor."

En son Windows 10 güncellemesi görev çubuğu ve yazıcılarda soruna neden oluyor Tam Boyutta Gör

Yazıcılarda da soruna yol açıyor

Güncellemenin yol açtığı bir başka can sıkıcı hata ise yazıcılarla ilgili. KB5003637, Yazdırma Biriktiricisi için de bir güvenlik düzeltmesi içeriyor. Fakat yüklendikten sonra bazı kullanıcılar Yazdırma Biriktiricisi hizmetiyle ilgili sorunlar yaşamaya başladılar.

Neyse ki Microsoft, sorunlu Windows güncellemelerinin sistemden kolayca kaldırılmasına imkan tanıyor. KB5003637 numaralı yamayı bilgisayarınızdan kaldırarak her iki sorunu da çözebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14235 kez okundu.
13 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, güncelleme ve
2 etiket daha salı yaması Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim