Anlık Bildirim

EPDK Aralık ayı elektrik faturaları için inceleme başlattı

EPDK, 1 Ocak'tan itibaren uygulanmak zorunda olan yeni zammı Aralık kullanımlarına yansıtıldığı iddiaları doğrultusunda enerji şirketlerine inceleme başlattı.    

EPDK'dan Aralık ayı elektrik faturalarına inceleme Tam Boyutta Gör

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Aralık ayı elektrik faturaların için inceleme başlattı. Yılbaşında elektriğe yüzde 50 ile yüzde 124 oranında zam gelmiş ve ayrıca kademeli elektrik tarifesinde yeni döneme geçilmişti. Ev aboneleri için aylık 150 kWh’e kadar olan tüketim miktarı için nihai fiyat 1,37 TL/ kWh, aylık tüketimlerin 150 kWh’ın üstündeki kısmı için ise 2,06 TL/ kWh olarak uygulanacak. 150 kWh üstündeki tüketimler yüzde 124 zamlı olacak.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan elektrik tarifelerinin Aralık faturalarına yansıtıldığı yönünde kuruma iletilen şikayetler üzerine Aralık ayına ait faturaları mercek altına aldıklarını açıkladı.

1 Ocak’tan önceki kullanımlar eski tarifeye göre hesaplanmak zorunda

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Perakende şirketleri, örneğin, Aralık ayı içinde ne kadar gün varsa tüketimi ona göre oranlayarak eski fiyatlar üzerinden, Ocak ayı içinde ne kadar gün varsa da yine tüketimi ona göre oranlayarak yeni tarife üzerinden hesaplama yapmak zorunda. Her tüketici kullandığı ayın tarifesine göre elektrik faturası öder. Farklı ayın tarifesini uygulayan şirket ağır bedel ödemek durumunda kalır" diye konuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12434 kez okundu.
91 kişi, toplam 111 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrik, Türkiye Haberleri ve
2 etiket daha epdk Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim