Anlık Bildirim

Epic Games Store arka planda çalışsa bile dizüstü bilgisayarların bataryalarını sömürüyor

Verdiği ücretsiz oyunlar ile tanınan Epic Games'in mağaza uygulaması, dizüstü bilgisayar kullanan oyuncular için büyük dert olmuş durumda. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Epic Games Store arka planda çalışsa bile dizüstü bilgisayarların bataryalarını sömürüyor Tam Boyutta Gör

PC oyunculuğu deyince uzun süredir akla ilk gelen ismin Steam olduğunu söyleyebiliriz ancak Epic Games verdiği ücretsiz oyunlarla, indirimlerle ve çeşitli özel oyunlarıyla sektörde bir süredir kendinden sıkça bahsettiriyor. Steam'e rakip olma konusunda da bir şeyler başardığını söyleyebiliriz. Ancak oyuncuların Epic Games ile ilgili birçok şikayeti bulunuyor.

Oyuncular özellikle uygulamanın kullanışlı olmadığını ve Steam gibi özellikleri olmadığını söylüyor. En büyük eleştiri ise şüphesiz uygulamanın yavaş olması. Ayrıca son günlerde çıkan haberele baktığımızda bilgisayarları da bir hayli yoruyor. Geçtiğimiz aylarda işlemcileri ekstra ısıttığı ortaya çıkmıştı, şimdi de bir başka sorun ortaya çıktı.

PC World'ün yaptığı testlere göre eğer dizüstü bilgisayarınız şarja takılı değilse, Epic Games Store arka planda bile çalışıyor olsa bataryanızı ciddi anlamda sömürüyor. Surface Pro 7+'da yapılan testte, Epic Games açıkken şarjın %20 daha hızlı azaldığı, Surface Laptop 3'te ise %8 daha hızlı azaldığı gözlenmiş. Steam'in bu testlerde bataryaya hiçbir etkisi olmadığını da belirtelim.

Epic Games'in bu olayın ardından PC World ile iletişime geçtiği ve "Uygulamanın güç tüketimini azaltmak ve performansını iyileştirmek için aktif olarak çalışıyoruz." yanıtını verdiği aktarıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10057 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
epic games, batarya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim