Anlık Bildirim

Eski Apple çalışanı şirketi 17 milyon dolar dolandırdı: Apple'dan çalıp Apple'a satmış

Teknoloji devi Apple'ın eski çalışanı şirketi 17 milyon dolar dolandırdı: Komisyon aldı, faturaları şişirdi ve parça çaldı. İşte dolandırıcılığın detayları.     
Eski Apple çalışanı şirketi 17 milyon dolar dolandırdı Tam Boyutta Gör
Eski Apple çalışanı Dhirendra Prasad, teknoloji devini 17 milyon dolar zarara uğratmaktan suçlu olduğunu kabul etti. Mahkemede, 2011'den 2018'e kadar para kazanmak için kullandığı tedarik zinciri dolandırıcılık planlarını ayrıntılı olarak anlattı.

Prasad, Apple'ın küresel tedarik zincirinde görev yapıyordu. Kaliforniya Bölge Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, sanığın komisyon almak, fazla fatura kesmek, parça çalmak ve şirketin hiç almadığı hizmetler için ödeme yapmasını sağlamak gibi hileli işlemler yaptığını kabul ettiği belirtildi.

Apple'dan çaldığı parçaları paketleyip tekrar Apple'a satıyordu

Soruşturma, Prasad'ın Apple'ı dolandırmak için çoğunlukla şirket tarafından satın alınmış parçaların yeniden satılmasını içeren bir plan kullandığını ortaya çıkardı. Davalı parçaları çalmış ve bir tedarikçiye göndermiş, burada yeniden paketlenerek Apple'a yeni mal olarak satılmış.

Eski Apple çalışanı şirketi 17 milyon dolar dolandırdı Tam Boyutta Gör
Savcı yaptığı açıklamada, "Prasad, 2018'den önce Apple'ı 17 milyon dolardan fazla zarara uğratan hileli planlar yaptığını kabul etti" dedi. 52 yaşındaki Prasad'ın dolandırıcılık yapmak için komplo kurmak da dahil olmak üzere çeşitli suçlamaları kabul ettiği kaydedildi. Sanık 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Mahkemenin nihai kararı ise önümüzdeki ilkbaharda açıklanacak. Prasad'ın Apple'ın tedarikçileri arasındaki iki ortağına da ayrı suçlamalar yöneltildiği bildirildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim